Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyers spárgasaláta

Adásban volt: 2016. április 25.
A recepthez tartozó videó
Most pedig az is kiderül, hogy a spárga hőkezelés nélkül is szenzációs tud lenni: salátának is bármikor bevethető.
2016. április 25.

Hozzávalók

  • 8 szál spárga
  • 1 db citrom

  • bors
  • olívaolaj
  • parmezán
  • vaj

Elkészítés

A spárgákat vékonyan meghámozzuk, majd a hámozóval fel is szeleteljük. A fejeket félre tesszük.
A citrom héjából és a levéből is teszünk a szeletelt spárgákra. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és parmezánforgácsokat teszünk rá.
Egy serpenyőben, olvasztott vajon pároljuk meg a félre tett spárgafejeket. Sózzuk, borsozzuk.

 

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Spárgapakora

Főzelékek finom kiegészítője, leginkább a sárgarépáé, de érdemes magában is elkészíteni, nem fog maradni.
Morzsás spárga

Morzsás spárga

A spárga az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség. Ez a morzsás változat pedig pillanatok alatt elkészíthető, és fenséges! Akár köretként, de önmagában is megállja a helyét mondjuk egy könnyű vacsoraként.
Spárgás, császárhúsos tészta

Spárgás, császárhúsos tészta

Életmentő tésztaétel a vasárnapi maradék sült császárhúsból és némi zöld spárgából. Könnyen, gyorsan, egyszerűen.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.