Nyers csokitorta
Adásban volt: 2014. szeptember 17.
A recepthez tartozó videó

És igen! Lehet istenien és csábítóan finom, az egészséges étel is. Nyers, mert nem kell se sütni se főzni, nem kell bele cukor, tojás és tej sem, mégis megszólalásig hasonlít az "igazira".
2015. augusztus 29.
Hozzávalók
- 10 dkg mandula (héj nélkül)
- 8 dkg kókuszreszelék
- 12 dkg mazsola (használat előtt 2 órával be kell áztatni)
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet só
- 35 dkg magozott datolya (használat előtt 4 órával be kell áztatni)
- 15 dkg kókuszolaj
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk bourbon vanília por vagy vanília kivonat
- 20 dkg bogyós gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés
A mandulaszemeket aprítógépben finomra őröljük először magában, majd a kókuszreszelékkel, a beáztatott mazsolával, és egy evőkanál kakaóval. Egy tortaforma aljára szépen nyomkodva elegyengetjük az összeállt masszát, ez lesz a tortaalap.
A csokikrémhez a beáztatott datolyákat pürésítjük aprítógépben, hozzáöntjük a kókuszolajat, 3 evőkanál kakaóport, és a vanília kivonatot, majd összedolgozzuk. Annyi kókuszolajat teszünk hozzá, hogy sűrű, krémes állagot kapjunk. A csokikrémet a mandulás-mazsolás tortaalapra halmozzuk, elsimítjuk, és friss bogyós gyümölcsökkel díszítjük. Egy órára hűtőbe tesszük és tálalásra kész.
Megosztom barátaimmal