Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyári zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lila hagymával és ötperces lágytojással

Roppanós zöldbabok, krémesre sült csirkemáj és pácolt lila hagyma a főszereplői ennek a főételként is tálalható nyári salátának.
2016. június 19.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 40dkg zöld ceruzabab
  • 40dkg csirkemáj
  • 2 tojás
  • 2 lilahagyma
  • porcukor

  • ropogós hagyma
  • olívaolaj
  • dijoni mustár
  • fehérborecet
  • méz

Elkészítés

A zöldbabot megpucoljuk, feldaraboljuk és pár percig forró vízben blansírozzuk, úgy hogy roppanós maradjon.
Feltesszük a lágytojást is főni, aminek öt perc kell.
A lila hagymát felszeleteljük és a porcukorral, sóval és egy kevés fehérborecettel pácoljuk.
Elkészítjük a vinaigrette öntetet: 2 evőkanál ecethez adun egy kevés sót, 1-1 teáskanál dijoni mustárt és mézet. Összekeverjük, majd lassan, folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk a 6 evőkanálnyi olívaolajat.
Megsütjük a csirkemájat, vaj és olívaolaj keverékén. A májat borsozzuk, fontos, hogy ne sózzuk. Egy serpenyőbe olívaolajat töltünk, és vajat olvasztunk. Amikor a vaj felhabzik, beletesszük a májakat és mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük.
Ezután összeállítjuk a salátát: az öntettel átforgatjuk a zöldbabot és valamilyen zöld saláta leveleket, hozzáadjuk a pácolt lila és a ropogós hagymákat. A májat ilyenkor sózzuk és szintén a salátához adjuk, átforgatjuk és a tetejére helyezzük a lágytojásokat.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Currys sült zöldbab mártogatóssal

Currys sült zöldbab mártogatóssal

A ropogós, fűszeres zöldbab és hozzá a juhtúrós mártogatós vendégségre, de családi filmnézéshez, beszélgetéshez vagy egy pohár bor mellé is remek fogás.
Zöld fűszeres, sütőben sült tükörtojás

Zöld fűszeres, sütőben sült tükörtojás

A tükörtojás az egyik legkedveltebb reggeli fogás. Zöld fűszerekkel, kevés vajjal és tejszínnel, némi parmezánnal pedig egészen biztos, hogy azoknál is sikert arat, akik egy kis izgalomra is vágynak.

Málnás őszibarackdzsem

Ezzel a málnás, enyhén mentás, citromos őszibarack lekvárral üvegbe zárhatjuk az igazi nyarat. Ami nagyon jól jön majd télen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.