Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyári paradicsomos padlizsán- és cukkinisaláta, fokhagymás csirkemell

Adásban volt: 2015. július 13.
A recepthez tartozó videó
Ez a fantasztikus zöld fűszerekkel, újhagymával, fokhagymával, paradicsommal, citrommal készített padlizsán- és cukkinisaláta a grillezett fűszeres csirkemellel és egy pohár borral ideális vacsora egy nyári estén, de természetesen egy grillpartin is tökéletes fogás.
2016. július 2.

Hozzávalók

4 adag
  • Fokhagymás csirkemell:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk római kömény
  • 5 ek olivaolaj

  • bors
  • Paradicsomos padlizsán– és cukkinisaláta
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor menta
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 dl olivaolaj
  • 4 meghámozott paradicsom
  • 2 citrom
  • 2 padlizsán
  • 3 közepes cukkini
  • 1 tk római kömény
  • 1,5 gerezd fokhagyma

  • bors

Elkészítés

A csirkemelleket hosszabb csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük hozzá a pácot: összekeverjük az olívaolajat a lereszelt fokhagymával és a római köménnyel.
Ebbe a pácba beletesszük a csirkemellcsíkokat és 30-40 percig pihentetjük.
Ezt követően harmonikaszerűen ráhúzzuk őket a nyársakra – ha bambusznyársat használunk, azokat sütés előtt 20-30 percre áztassuk be vízbe – és a grillfokozaton  kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

A salátához először felkarikázzuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát, felkockázzuk a paradicsomokat, kifacsarjuk 2 citrom levét, felaprítjuk a koriandert, petrezselymet és a mentát és mindent egy tálba tesszük.
Felöntjük olívaolajjal és megszórjuk pirospaprikával, római köménnyel és egy csipet sóval, őrölt borssal, majd átkeverjük.
Ezt követően a padlizsánokból és a cukkinikből 4-5 cm-es hasábokat vágunk és forró sós vízben 5-6 percig főzzük őket. Leszűrjük, majd kicsit kihűtjük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a salátához, pár percig állni hagyjuk, de langyosan már tálalhatjuk.

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A boldogító padlizsán

A boldogító padlizsán

Ilyen sokoldalúan felhasználható zöldség, mint a padlizsán, talán csak egy van, a krumpli. Ráadásul közeli rokonai is egymásnak. Körülnéztünk a családban.

Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással

Sült padlizsánok juhtúróval töltve, pikáns, fűszeres paradicsomszószban.
Almás-epres morzsás sütemény (crumble)

Almás-epres morzsás sütemény (crumble)

Vajas, zabpelyhes morzsával borított fűszeres gyümölcsökből készült desszert, akár a hétköznapok, akár egy ráérős vasárnap megédesítésére.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?