Nyári paradicsomos padlizsán- és cukkinisaláta, fokhagymás csirkemell

Hozzávalók
4 adag- Fokhagymás csirkemell:
- 50 dkg csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk római kömény
- 5 ek olivaolaj
- só
- bors
- Paradicsomos padlizsán– és cukkinisaláta
- 1 csokor újhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 csokor koriander
- 1 csokor menta
- 2 tk pirospaprika
- 1 dl olivaolaj
- 4 meghámozott paradicsom
- 2 citrom
- 2 padlizsán
- 3 közepes cukkini
- 1 tk római kömény
- 1,5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
A csirkemelleket hosszabb csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük hozzá a pácot: összekeverjük az olívaolajat a lereszelt fokhagymával és a római köménnyel.
Ebbe a pácba beletesszük a csirkemellcsíkokat és 30-40 percig pihentetjük.
Ezt követően harmonikaszerűen ráhúzzuk őket a nyársakra – ha bambusznyársat használunk, azokat sütés előtt 20-30 percre áztassuk be vízbe – és a grillfokozaton kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
A salátához először felkarikázzuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát, felkockázzuk a paradicsomokat, kifacsarjuk 2 citrom levét, felaprítjuk a koriandert, petrezselymet és a mentát és mindent egy tálba tesszük.
Felöntjük olívaolajjal és megszórjuk pirospaprikával, római köménnyel és egy csipet sóval, őrölt borssal, majd átkeverjük.
Ezt követően a padlizsánokból és a cukkinikből 4-5 cm-es hasábokat vágunk és forró sós vízben 5-6 percig főzzük őket. Leszűrjük, majd kicsit kihűtjük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a salátához, pár percig állni hagyjuk, de langyosan már tálalhatjuk.