Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Norma tészta (Andrea Taccori, Trattoria La Coppola)

Húsmentes, dél-olasz klasszikus: paradicsommal, padlizsánnal és sok-sok friss bazsalikommal.
2016. április 9.

Hozzávalók

4 adag
  • 35 dkg penne, vagy rigatoni tészta
  • 20 dkg sós ricotta
  • 50 dkg padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • 80 dkg hámozott paradicsom
  • extra szűz olaj
  • olaj

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A padlizsánt kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk és forró olajban (serpenyőben) megsütjük.

Egy másik serpenyőben az olívaolajhoz hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit átfuttatjuk. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot és a bazsalikomot, valamint a sót, borsot. Feltesszük a tészta vizét, majd a forrásban lévő vízhez sót adunk és a tésztát a dobozán lévő utasítás szerint kifőzzük benne.

A kész tésztát összekeverjük a szósszal és a padlizsánnal és a tetejére morzsoljuk a sós ricottát!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Török marharagu parmezános padlizsánpürével

Török ihletésű, de a magyar ízléshez is nagyon közel áll ez a fűszeres marharagu, amit a padlizsánpüré tesz igazán különlegessé.
Fitt töltött padlizsán

Fitt töltött padlizsán

A Celeb vagyok ments ki innen! sztárja, Molnár Andi, fontosnak tartja, hogy könnyed és egészséges ételeket fogyasszon, hiszen a versenytánc továbbra is központi szerepet játszik életében, ehhez pedig fittnek kell lenni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.