
Norma tészta (Andrea Taccori, Trattoria La Coppola)
Húsmentes, dél-olasz klasszikus: paradicsommal, padlizsánnal és sok-sok friss bazsalikommal.
2016. április 9.
Hozzávalók
4 adag- 35 dkg penne, vagy rigatoni tészta
- 20 dkg sós ricotta
- 50 dkg padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom
- 80 dkg hámozott paradicsom
- extra szűz olaj
- olaj
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítés
A padlizsánt kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk és forró olajban (serpenyőben) megsütjük.
Egy másik serpenyőben az olívaolajhoz hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit átfuttatjuk. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot és a bazsalikomot, valamint a sót, borsot. Feltesszük a tészta vizét, majd a forrásban lévő vízhez sót adunk és a tésztát a dobozán lévő utasítás szerint kifőzzük benne.
A kész tésztát összekeverjük a szósszal és a padlizsánnal és a tetejére morzsoljuk a sós ricottát!
Megosztom barátaimmal