Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Német túrótorta

Peller Mariann műsorvezető: "Mindig is szerettem enni, és ez időnként látszik is, sajnos. De amióta saját családom van, különös élvezetet jelent számomra, hogy elláthatom magunkat, és megtervezem a heti menüt."
2015. November 22.

Hozzávalók

  • 1 kg tehén túró
  • 5 kanál gríz
  • 25 dkg cukor vagy nyírfacukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 db tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 vaníliarúd
  • 25 dkg vaj

Elkészítés

“Igyekszem friss és egészséges alapanyagokat használni. Mindent elkövetek, hogy a főzelékeket minél izgalmasabban „adjam el” családom két férfijának.
Saját paradicsomot és paprikát tartok a kis teraszunkon, a hétvégén pedig édesítőszeres sárgabaracklekvárt főztem be. Főzni és enni isteni, és bár muszáj mértéket tartani, az egészséges is lehet nagyon finom!Ez a német túrótorta is könnyű, kalóriaszegény (ha nem cukorral készítjük), nyári édesség. Télen pedig fahéjjal lehet megbolondítani, időnként még meggyet is teszek bele, isteni azzal is.

A túrót, a grízt, a cukrot, a sütőport, a vaníliarúd kikapart magját, a puha vajat  és a tojások sárgáját összekeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat.
A tojások fehérjét habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a masszához.
Kivajazzuk a sütőformát, beleöntjük a masszát, és mehet a sütőbe, 180 C fokon, 35-40 percig sütjük.
Villával ellenőrizhetjük, hogy folyós-e, ragad-e a közepe. Akkor van kész, ha nem tapad semmi a villára.
Amikor elkészült  nem árt picit pihentetni, kb. 20-30 percig, és már ehetjük is.”

 

 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cserpes-féle túrós batyu

Cserpes-féle túrós batyu

Az igazi klasszikus túrós péksütemény Cserpes István receptje szerint.

Napi ajánlatunk

Top videók