
Német túrótorta
Hozzávalók
- 1 kg tehén túró
- 5 kanál gríz
- 25 dkg cukor vagy nyírfacukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 db tojás
- 1 zacskó sütőpor
- 1 vaníliarúd
- 25 dkg vaj
Elkészítés
“Igyekszem friss és egészséges alapanyagokat használni. Mindent elkövetek, hogy a főzelékeket minél izgalmasabban „adjam el” családom két férfijának.
Saját paradicsomot és paprikát tartok a kis teraszunkon, a hétvégén pedig édesítőszeres sárgabaracklekvárt főztem be. Főzni és enni isteni, és bár muszáj mértéket tartani, az egészséges is lehet nagyon finom!Ez a német túrótorta is könnyű, kalóriaszegény (ha nem cukorral készítjük), nyári édesség. Télen pedig fahéjjal lehet megbolondítani, időnként még meggyet is teszek bele, isteni azzal is.
A túrót, a grízt, a cukrot, a sütőport, a vaníliarúd kikapart magját, a puha vajat és a tojások sárgáját összekeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat.
A tojások fehérjét habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a masszához.
Kivajazzuk a sütőformát, beleöntjük a masszát, és mehet a sütőbe, 180 C fokon, 35-40 percig sütjük.
Villával ellenőrizhetjük, hogy folyós-e, ragad-e a közepe. Akkor van kész, ha nem tapad semmi a villára.
Amikor elkészült nem árt picit pihentetni, kb. 20-30 percig, és már ehetjük is.”