Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Német almás sütemény

2016. szeptember 4.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 1 csésze növényi olaj (1 csésze = 237 ml)
  • 2 csésze cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál só
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 csésze liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 csésze alma, meghámozva, felkockázva

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 22×33 cm-es sütőformát.

2. Egy keverőtálban kézi robotgéppel verjük habosra a tojást az olajjal. Adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot, és verjük tovább.

3. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat. Fokozatosan adjuk a lisztes keveréket a tojásos keverékhez, és alaposan keverjük össze. Sűrű tésztát kapunk. Fakanállal forgassuk bele az almakockákat. Öntsük a tésztát az előkészített sütőtálba.

4. 175 Celsius fokon süssük 45 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tálaláshoz szórjuk meg procukorral.

 

Forrás: allrecipes.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Francia almás sütemény

Francia almás sütemény

Klasszikus, francia, almás tarte. Se több, se kevesebb.
Almás gyümölcskenyér

Almás gyümölcskenyér

Ezzel az almás gyümölcskenyérrel még egy hideg, téli nap is sokkal könnyebben indul.
Almás-palacsintás rétes

Almás-palacsintás rétes

Almával, kekszmorzsával és palacsintával készül a kalocsai rétes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.