Natúr lazac sült kelbimbóval
Adásban volt: 2013. március 14.
A recepthez tartozó videó

Egy szuper egészséges halétel, nem kevésbé menő körettel. És ami a legszebb az egészben, hogy az elkészítés fél óránál nem tart tovább.
2016. január 8.
Hozzávalók
- 2 szelet lazacfilé
- 1 kg kelbimbó
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
- szójaszószos öntet:
- 2 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- citrom
- 1 tk méz
- 1 csokor újhagyma
- 5 dkg pirított szezámmag
- friss gyömbér
- chili
Elkészítés
A kelbimbókat megtisztítjuk: külső, szárazabb leveleit levágjuk és félbevágjuk. ez uzsonnázós tasakban jól összekeverjük olívaolajjal, sóval és borssal. Jól összerázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük vágott felükkel lefelé. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A szójaszószt kikeverjük a citrom levével és a mézzel. Belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát, majd szórunk bele chilit ízlés szerint. Az újhagymát felkarikázzuk és a pirított szezámmaggal együtt az öntethez adjuk.
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon oldalanként 4 perc alatt serpenyőben megsütjük.
Az elkészült kelbimbókat a szójás öntetbe forgatjuk.
Megosztom barátaimmal
