Narancsvirágos csokoládészirup
Adásban volt: 2013. december 11.
A recepthez tartozó videó

Narancsos csokoládé szirup. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, sokoldalúan felhasználható.
2015. november 8.
Hozzávalók
- 6,5 dl víz
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 5 dkg csokoládé
- 1 csésze eszpresszó
- 1 kk só
- 1 vaníliarúd
- végén 3 tk narancsvirágvíz
- 1 narancs
- vmi alkohol (rum, narancslikőr)
- kardamom
Elkészítés
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport és egy habverővel finomra keverjük. Majd hozzákeverjük a finomra aprított csokoládét, és összefőzzük. És előkészítjük a többi hozzávalót, egy erős eszpresszó kávét, valamilyen alkoholt, a vanília rúd kikapart magjait, és az őrölt kardamomot. Ezeket mind hozzákeverjük a sziruphoz és hozzáfacsarjuk egy narancs levét, kicsit sózzuk, és feljebb vesszük a hőfokot. Miután egyet forrt a szirup, hozzáadjuk a cukrot, elkverjük, megvárjuk míg teljesen felolvad, egyet forr, kicsit hagyjuk kihűlni, és ezután hozzákeverünk egy kis narancsvirág vizet. Amikor a szirup elkészült üvegekbe töltjük.
Megosztom barátaimmal