
Narancsos túrópalacsinta
A túró nem csak a citrommal, de a narancs ízével is nagyon jól harmonizál, így különlegesen finommá teszi ezt az egyszerű zabpalacsintát.
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dkg zsírszegény túró
- 2 db tojás
- 1 db narancs
- 1 ek. vanília aroma
- 5 dkg eritrit
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 dl növényi tej
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 pohár krémes natúr joghurt
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés
A túrót összetörjük villával, majd alaposan összekeverjük a tojásokkal. Hozzáadjuk egy fél narancs levét és reszelt héját, a vanília aromát és 4 dkg eritritet. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, végül a tejet hozzáadva sűrű palacsintatésztát készítünk.
Felhevítünk egy kókuszolajjal vékonyan megkent palacsintasütő serpenyőt, majd 1,5-2 perc alatt evőkanálnyi adagokban megsütjük a palacsinta korongok mindkét oldalát.
Eközben a natúr joghurtot összekeverjük a maradék eritrittel, és ízlés szerint a narancs levével és reszelt héjával.
Az elkészült palacsintákat toronyba halmozzuk, megszórjuk porrá őrölt eritrittel, rácsorgatjuk a joghurtöntetet, és egy szelet naranccsal díszítve tálaljuk.