Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Narancsos sárgarépasaláta mozzarellával

Adásban volt: 2015. február 16.
A recepthez tartozó videó
Könnyed hétköznap esti saláta, mely igazi színbomba: a langyos sült sárgarépa, narancsos dísze a vinaigrette öntetes zöldsalátának.
2016. február 10.

Hozzávalók

4 adag
  • 70 dkg sárgarépa
  • olívaolaj a sütéshez

  • bors
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 1 csomag galambbegy saláta
  • 5 dkg pirított mandula
  • 2 db mozzarella golyó
  • 1 ek balzsamecet
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

A sárgarépákat ferdén hüvelykujjnyi vastagságú, egyforma darabokra vágjuk. Egy uzsonnás zacskóban olívaolajjal, sóval és borssal alaposan összerázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Narancshéjat reszelünk rá, és 210 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 20-30 percre.

A salátaöntethez kevés sót oldunk fel a balzsamecetben, majd hozzáadjuk a narancs levét és az olívaolajat. A zöldsalátát alaposan az öntetbe forgatjuk, hozzáadjuk a sült sárgarépákat, valamint a mozzarella darabokat. Tálaláskor meglocsoljuk még egy kevés narancslével és megszórhatjuk szeletelt mandulával is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

A világ egyik leghíresebb salátája a Caprese, azaz a paradicsom, mozzarella, és bazsalikom. Ebben a mini változatban bazsalikomolaj is kerül rá.
Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Pácolt sárgarépa. Fogyaszthatjuk köretként, de sokféle ételbe jó alapanyagként. Hetekig eláll.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?