Narancsos sárgarépasaláta mozzarellával
Adásban volt: 2015. február 16.
A recepthez tartozó videó

Könnyed hétköznap esti saláta, mely igazi színbomba: a langyos sült sárgarépa, narancsos dísze a vinaigrette öntetes zöldsalátának.
2016. február 10.
Hozzávalók
4 adag- 70 dkg sárgarépa
- olívaolaj a sütéshez
- só
- bors
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 1 csomag galambbegy saláta
- 5 dkg pirított mandula
- 2 db mozzarella golyó
- 1 ek balzsamecet
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés
A sárgarépákat ferdén hüvelykujjnyi vastagságú, egyforma darabokra vágjuk. Egy uzsonnás zacskóban olívaolajjal, sóval és borssal alaposan összerázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Narancshéjat reszelünk rá, és 210 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 20-30 percre.
A salátaöntethez kevés sót oldunk fel a balzsamecetben, majd hozzáadjuk a narancs levét és az olívaolajat. A zöldsalátát alaposan az öntetbe forgatjuk, hozzáadjuk a sült sárgarépákat, valamint a mozzarella darabokat. Tálaláskor meglocsoljuk még egy kevés narancslével és megszórhatjuk szeletelt mandulával is.
Megosztom barátaimmal
