Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Narancsos mézparfé kekszmorzsával és datolyaszilvával

Adásban volt: 2014. január 16.
A recepthez tartozó videó
Egy gyors, egyszerűen elkészíthető mézes-narancsos parfé. Ki kér belőle ma délután?
2016. január 3.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 3,5 dl tejszín
  • 15 dkg méz
  • 4 tojás sárgája
  • 2 narancs reszelt héja
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • Tetejére:
  • 2 érett datolyaszilva
  • 5 dkg jófajta keksz
  • 5 dkg pirított mandula

Elkészítés

A tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A mézet turmixoljuk a fűszerekkel. Egy lábasban ujjnyi vizet forralunk. Egy tálban elektromos kézi keverővel összekeverjük a tojások sárgáját és a fűszeres mézet. A tálat a vízgőz fölé tesszük, úgy, hogy az alja semmiképpen ne érjen a vízhez. Elektromos kézi keverővel addig keverjük, amíg kissé be nem besűrűsödik, és a háromszorosára nem nő, (felhabosodik, mint egy borsodó, vagy sabayon). Szobahőmérsékletűre visszahűtjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Folpackkal bélelt tálkákba, vagy egy nagyobb őzgerinc formába töltjük, majd legalább 4 órára a mélyhűtőbe tesszük, míg meg nem fagy. Tálaláskor a tetejére datolyaszilva (vagy más gyümölcs) kockákat, összetört kekszet és pirított mandulát szórunk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokoládéparfé málnával és pisztáciával

Csokoládéparfé málnával és pisztáciával

Házi csokoládéparfé. Az egyik legegyszerűbb módja a vendégek lenyűgözésének. Díszítsük pisztáciával és málnával, a nyár királynőjével.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!