
Narancsos lencsesaláta
Nemcsak újévkor nagy kedvenc a lencse, egész évben szívesen készítem. Rendkívül sokféle módon variálható: a lencsefőzeléken túl a lehetőségek száma végtelen. Készíthetjük hússal, vagy anélkül, hagyományosan, vagy ahogy most, kicsit másképp.
2016. január 12.
Hozzávalók
- 20 dkg lencse, egy éjszakára vízbe áztatva
- 3 ek narancslekvár
- 1 narancs leve
- 10 dkg bacon
- só
- bors
- méz ízlés szerint
Elkészítés
A lencsét megfőzöm sós vízben (én kuktában szoktam).
A bacont serpenyőben ropogósra pirítom, hagyom picit hűlni és csíkokra vágom. A visszamaradt zsiradékban elkészítem a salátaöntetet: a narancs levét összeforralom a narancslekvárral, sózom borsozom és szükség esetén mézzel ízesítem. Folyamatosan kóstolgatva ízesítem: kesernyés, édeskés és csak kevéssé sós összhatási kell kapjak (a sós ízt a bacon fogja hozzáadni).
Megosztom barátaimmal
