
Narancsos-étcsokis falatok
Hozzávalók
- 170 g szobahőmérsékletű vaj
- 133 g barna cukor
- 1 tojás
- 1 tk. vaníliaaroma
- 266 g liszt
- ½ tk. őrölt fahéj
- ¼ tk. só
- 1 közepes narancs lereszelt héja
- 30 ml narancslé
- 226 g étcsokoládé apróra vágva
- csipet só a tetejére
- opcionális: 63 g darált dió, porcukor beforgatáshoz
Elkészítés
Egy nagy tálban verd a vajat közepes erősségen 1 percig simára és krémesre. Add hozzá a barna cukrot, és verd puhára. Keverd hozzá a tojást és a vaníliaaromát alacsony erősségen. Kapard le a tál oldalát és keverd egyneművé a masszát.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a fahéjat és a sót, majd alacsony sebességen keverve, lassan adagold hozzá a korábban összekevert masszát. A tészta tömör és kissé ragacsos állagú kell, hogy legyen. Kapcsold a gépet magas fokozatra, és add a lereszelt narancshéjat, a narancslevet és a diót (ha használsz). Kapard a tésztát lisztezett pultra, válaszd ketté, nyújtsd ki őket kb. 20 cm-esre. Ezután felcsavarva és celofánnal bevonva minimum 4 óráig, maximum 5 napig hagyd őket hűtőben állni.
Mikor készíted a kekszet, melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra. Vedd ki a tekercseket a hűtőből, forgasd bele őket cukorba – ha szeretnéd –, majd vágd mindkét tekercset 12-12 szeletre, melyeket helyezz sütőpapírral bélelt tepsibe, kicsit távol egymástól. 12-14 percig süsd őket, amíg el nem kezd barnulni a szélük. Hagyd őket 5 percig hűlni, mielőtt hűtőben hűtöd.
Mikor már teljesen kihűltek a sütik, olvaszd meg az étcsokit. Mártsd bele minden kekszecske felét az olvasztott csokoládékba, majd tedd őket egy tálcára vagy rácsos lecsöpögtetőre. Szórd meg őket sóval és/vagy reszelt narancshéjjal. Hűtőben hamarabb megszilárdul a csoki.
Forrás: www.sallysbakingaddiction.com