
Narancsos-diós süti
Egy finom, télies illatú és ízű kevert sütit hoztam nektek az adventi időszak első hétvégéjére. Sok-sok őrölt dióval, narancslével, narancshéjjal és vaníliával. A tetejét leszórhatjátok porcukorral – ahogy én is tettem – vagy akár csokival is bevonhatjátok.
Hozzávalók
egy közepes méretű formához- 10 dkg vaj
- 10 dkg (nád)cukor
- 3 tojás
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 1,5 dl narancslé (2 nagyobb lénarancsból)
- 1 bionarancs lereszelt héja
- 10 dkg finomra őrölt dió
- 10 dkg liszt
- 1 púpozott kávéskanál sütőpor
Elkészítés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokkal és a vaníliával. Hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet és a narancs lereszelt héját.
Az őrölt diót összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd a részleteiben a vajas keverékhez adjuk. Alaposan kikeverjük.
A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt téglalap alakú formába ötjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha a vége felé nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából, és porcukorral meghintve tálaljuk.