Narancsos csirkemell lila káposztával és édesburgonyával

Hozzávalók
2-3 adag- Lila káposztás édesburgonya:
- 1 nagy édesburgonya
- 2 lila hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- sütőpapír
- 1 kis fej lila káposzta
- 10 dkg feta
- Narancsos csirkemell:
- 2 csirkemell
- olívaolaj
- só
- bors
- 3 narancs
- 3 ág kakukkfű
- 2 ek vaj
Elkészítés
Lila káposztás édesburgonya
Az édesburgonyát és a lila hagymát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket nem hámozzuk meg, hanem a többi zöldséggel és az olívaolajjal együtt egy uzsonnás zacskóban összeforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 200-220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A lila káposztát nagyobb darabokra vágjuk, majd egy száraz, forró serpenyőben – ha kell, több részletben -, mozgatás nélkül megpirítjuk. Végül sózzuk, borsozzuk, és a végén pár percig karamellizáljuk. Fontos, hogy ropogós maradjon.
Narancsos csirkemell
A narancsok levét kifacsarjuk. Összesen 2dl narancslére lesz szükségünk.
A csirkemellet 2-3 cm-es szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajat egy felforrósított serpenyőbe öntjük, és erős tűzön a mellek mindkét oldalát megpirítjuk.
Ráöntjük a narancslevet, beledobjuk a kakukkfű ágakat, és 6-7 percig rotyogtatjuk.
Amikor a narancslé nagy része elpárolgott, az edényt lehúzzuk a tűzről, belekockázzuk a jéghideg vajat, és finoman mozgatva besűrítjük vele a narancsos mártást.
A csirkemellet a lila káposztás édesburgonyával, valamint a feta sajttal tálaljuk, végül a narancsos mártással meglocsoljuk.