Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Napsárga főzelék kukoricával és kókusszal

Az édeskés, zsenge csemegekukorica a strandok egyik legnagyobb sztárja. Sajnos ezen kívül nem is nagyon használjuk másra, pedig sokféle ételbe beletehetjük. Főzhetjük levesekbe, adhatjuk salátának vagy köretként, de nyugodtan feldobhatunk vele egy-egy egyszerű főzeléket is. Most a répa közé keveredett.
2016. április 1.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 1 ek vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi kurkuma
  • 3 cső zsenge kukorica lenyesett szemei (kb. 30 dkg)
  • 60 dkg sárgarépa, hosszában felezve, fél centisre szeletelve
  • 4 dl alaplé
  • 1 dl kókusztej
  • 1 púpozott ek étkezési keményítő

  • frissen őrölt bors
  • negyed lime reszelt héja és leve
  • tálaláshoz friss koriander, chilipehely

Elkészítés

A vajat egy 2-3 literes lábosban, közepes lángon összeolvasztom az olajjal.

Rádobom a hagymát, finoman sózom és 4-5 perc alatt folyamatosan kevergetve puhára párolom.

Ráreszelem a fokhagymát, megszórom a kurkumával és pár másodpercig tovább pirítom. Hozzáforgatom a répát, 1-2 percig kevergetem, sózom majd felöntöm az alaplével.

Lefedem, felforralom és 8-10 perc alatt puhára főzöm. Félidőnél hozzákeverem a kukoricát.

A kókusztejet csomómentesre keverem a keményítővel és 2-3 kanál vízzel, majd besűrítem vele a főzeléket.

Már nem forralom, csak összemelegítem. Belereszelem a lime héját, belefacsarom a levét, sózom, borsozom, ha kell. Tálaláskor friss korianderrel és chilivel szórom meg.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros, paradicsomos cukkinifőzelék

Kapros, paradicsomos cukkinifőzelék

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a kapor és a paradicsom tényleg illenek egymáshoz. Az érett paradicsom édes savassága és a kapor jellegzetes, megosztó íze nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az amúgy unalmas cukkinit egyenesen a mennyekbe repítsenek. Egy nagyon gyors és egyszerű főzelék, ami a nyári melegben az egyik legjobb frissítő fogás lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!