
Napsárga főzelék kukoricával és kókusszal
Hozzávalók
2-3 adag- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
- 1 gerezd fokhagyma
- késhegynyi kurkuma
- 3 cső zsenge kukorica lenyesett szemei (kb. 30 dkg)
- 60 dkg sárgarépa, hosszában felezve, fél centisre szeletelve
- 4 dl alaplé
- 1 dl kókusztej
- 1 púpozott ek étkezési keményítő
- só
- frissen őrölt bors
- negyed lime reszelt héja és leve
- tálaláshoz friss koriander, chilipehely
Elkészítés
A vajat egy 2-3 literes lábosban, közepes lángon összeolvasztom az olajjal.
Rádobom a hagymát, finoman sózom és 4-5 perc alatt folyamatosan kevergetve puhára párolom.
Ráreszelem a fokhagymát, megszórom a kurkumával és pár másodpercig tovább pirítom. Hozzáforgatom a répát, 1-2 percig kevergetem, sózom majd felöntöm az alaplével.
Lefedem, felforralom és 8-10 perc alatt puhára főzöm. Félidőnél hozzákeverem a kukoricát.
A kókusztejet csomómentesre keverem a keményítővel és 2-3 kanál vízzel, majd besűrítem vele a főzeléket.
Már nem forralom, csak összemelegítem. Belereszelem a lime héját, belefacsarom a levét, sózom, borsozom, ha kell. Tálaláskor friss korianderrel és chilivel szórom meg.