Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Napraforgómagos rizottó pirított gombával

Adásban volt: 2015. november 17.
A recepthez tartozó videó
Jókuti András, gasztroblogger nem hazudtolta meg önmagát és egy meghökkentő skandináv recepttel érkezett az Ízes Élet konyhájába: napraforgómagból készít rizottót.
2015. november 17.

Hozzávalók

  • 30 dkg napraforgómag
  • 10 dkg vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 dl alaplé
  • 40 dkg gomba
  • só, bors
  • 5 dkg parmezán
  • újhagyma
  • sárgarépa

Elkészítés

A napraforgómagot előző este beáztatjuk vízbe, majd felhasználás előtt leszűrjük és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk, amit aztán vajon megdinsztelünk. Ehhez adjuk hozzá a beáztatott szotyi 2/3-át. Az alaplevet hozzáadva, roppanósra főzzük a napraforgómagokat, ez nagyjából 15 perc.

A szotyi maradék harmadát kevés alaplé pépesre turmixoljuk.

A gombákat nagyobb darabokra vágjuk és karamellizált, barna vajon lepirítjuk. A gyufaszálra vágott sárgarépát és újhagymát is átforgatjuk végül a gombákkal együtt.

Ha megfőtt a napraforgómag, hozzákeverjük a pürésített részt és megszórjuk reszelt parmezánnal.

Tálaláskor a napraforgó roizottót pirított gombával és zöldségekkel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Jókuti András

Jókuti András receptje

Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lassan párolt marhaszegy gerslirizottóval

Lassan párolt marhaszegy gerslirizottóval

Nagyon tartalmas, kiadós fogás, aminek elkészítésére sok időt, de kevés munkát kell szánnunk. A marhaszegy párolásához kell sok idő, a végeredmény pedig egy vörösboros omlós, ízgazdag költemény.
Zsályás-gombás rizottó (gluténmentes)

Zsályás-gombás rizottó (gluténmentes)

Egy kis odafigyeléssel őrületesen finom vacsorát készíthetünk. Őszi ízek minden mennyiségben!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!