Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nagypénteki Húsvéti sonka almás tormával, sárga túró

Adásban volt: 2016. március 25.
A recepthez tartozó videó
Hagyományos kelet-magyarországi húsvéti reggeli: főtt sonkával és sárga túróval.
2016. március 25.

Hozzávalók

  • Húsvéti sonka:
  • 1 db kötözött sonka
  • 3 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • egész bors
  • 2 liter zöldségalaplé
  • Sárga túró:
  • 1 liter tej
  • 10 db tojás
  • 1 vaníliarúd

  • 2 dkg cukor
  • Almás torma:
  • friss torma
  • 2 db alma

Elkészítés

A kötözött sonkát feltesszük főni, a hideg vízbe belerakjuk a babérleveleket, egész borsot, fokhagymát és a fél fej vöröshagymát. Gyöngyözve főzzük.

A sárga túróhoz a tejet felforraljuk. A cukrot elkeverjük a vaníliával, csipet sóval és a tojásokkal. És a tojásos részt a forró tejbe öntjük, folyamatos kevergetés mellett. Pár perc alatt összecsomósodik, majd egy tiszta konyharuhával bélelt szűrőbe öntjük, megvárjuk míg lecsepeg, a konyharuhába kötjük és 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A tormás almapüréhez az almákat meghámozzuk, feldaraboljuk és pár perc alatt egy lábosban összefőzzük. Friss tormát reszelünk hozzá és rusztikusra pürésítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes húsvéti sonka kétféle tormával

A tökéletes húsvéti sonka kétféle tormával

Sonka és torma nélkül nincs húsvét, de nem mindegy, hogyan készítjük. Íme a tökéletes sonka titka.
Benedikt tojás kemencés sonkával

Benedikt tojás kemencés sonkával

A tökéletes reggeli, haladó háziasszonyoknak, vagy gyakorlott hobbiszakácsoknak. Lepjük meg magunkat vele!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.