Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nagyon zöld saláta

Adásban volt: 2014. május 14.
A recepthez tartozó videó
Ropogós zöldek izgalmas, uborkás, fokhagymás öntettel.
2016. március 11.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 kígyóuborka
  • 1 fejes saláta
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1-2 ek ecet
  • ½ tk méz

  • bors
  • 1 fokhagyma gerezd

Elkészítés

A saláta külső leveleit leszedegetjük, torzsáját levágjuk és nagyobb cikkekre vágjuk.
Az uborkát elfelezzük.

Az egyik darabot hosszában is elvágjuk, a magjait kikanalazzuk, majd felkarikázzuk.

A másik felét az öntethez használjuk. Meghámozzuk, a magjaitól megszabadítjuk, felszeleteljük, és botmixerrel pürésítjük, majd olívaolajjal, ecettel, mézzel, reszelt fokhagymával és egy csipet sóval, borssal ízesítve újra alaposan összekeverjük.
A salátacikkeket, a felszeletelt uborkát és a felkarikázott újhagymát egy nagy salátás tálba tesszük. Ráöntjük a mártást, alaposan átkeverjük, és tálaláskor egy kevés olívaolajjal is meglocsoljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészséges tejbegríz fűszeres, sült gyümölcsökkel

Egészséges tejbegríz fűszeres, sült gyümölcsökkel

A tejbegrízt szinte mindenki szereti, kinek a gyerekkorát juttatja eszébe, és van, aki sohasem szokott le róla. Ezt az egészséges változatot ráadásul bátran fogyaszthatjuk, akár reggelire is.

Mentás zöldborsófőzelék

Két remek zöld találkozása: menta és zöldborsó egy főzelékben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!