Nagyon zöld saláta
Adásban volt: 2014. május 14.
A recepthez tartozó videó

Ropogós zöldek izgalmas, uborkás, fokhagymás öntettel.
2016. március 11.
Hozzávalók
4-6 adag- 1 kígyóuborka
- 1 fejes saláta
- 1 csokor újhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1-2 ek ecet
- ½ tk méz
- só
- bors
- 1 fokhagyma gerezd
Elkészítés
A saláta külső leveleit leszedegetjük, torzsáját levágjuk és nagyobb cikkekre vágjuk.
Az uborkát elfelezzük.
Az egyik darabot hosszában is elvágjuk, a magjait kikanalazzuk, majd felkarikázzuk.
A másik felét az öntethez használjuk. Meghámozzuk, a magjaitól megszabadítjuk, felszeleteljük, és botmixerrel pürésítjük, majd olívaolajjal, ecettel, mézzel, reszelt fokhagymával és egy csipet sóval, borssal ízesítve újra alaposan összekeverjük.
A salátacikkeket, a felszeletelt uborkát és a felkarikázott újhagymát egy nagy salátás tálba tesszük. Ráöntjük a mártást, alaposan átkeverjük, és tálaláskor egy kevés olívaolajjal is meglocsoljuk.
Megosztom barátaimmal