Nagyon szilvás chutney
Adásban volt: 2013. szeptember 20.
A recepthez tartozó videó

Szilvamártás almával és chilivel! Készítsünk hozzá serpenyős karajt és jázmint rizst!
2016. január 27.
Hozzávalók
- 1 kg szilva
- 1 alma
- 2 vöröshagyma vagy salotta hagyma
- olívaolaj
- 10 dkg aszalt szilva
- nádcukor vagy édesítő
- balzsamecet
- chili
- gyömbér
- só
- bors
Elkészítés
A hagymát felaprítjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük, akár karamellizálhatjuk is. A szilvákat kimagozzuk, feldaraboljuk, és a hagymához adjuk, Egy kevés vízzel felöntjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, és az aszalt szilvával együtt beleöntjük. Frissen reszelt gyömbérrel, sóval, borssal, chilivel fűszerezzük, megszórjuk egy kis nádcukorral vagy édesítővel, végül hozzáöntjük a balzsamecetet. Kis lángon 10-15 percig rotyogtatjuk.
Megosztom barátaimmal