Nagyi lekváros rácsosa

Hozzávalók
- 3 tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 kanál tej
- 1 sütőpor
- 50 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj
- 1 citrom
- 40 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
Egy kézi habverővel a tojás sárgáját a cukorral keverjük jó habosra, egészen fehéredésig. Lassan csurgassuk bele a langyos tejet, miközben folyamatosan kevergessük. Végül dolgozzuk bele a puha vajat is.
Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a sütőport valamint a sót, és egy fakanállal keverjük az egészet össze, majd kézzel gyúrjuk tovább, míg homogén tésztát nem kapunk. Ekkor reszeljük bele egy alaposan megmosott citrom héját.
A tésztát csomagoljuk frissentaró fóliába, és hűtőben pihentessük egy óra hosszát.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kerek sütőformát, és fektessük bele az 1 cm vastagra kinyújtott tészta háromnegyedét. Vágjunk belőle apró darabokat, és így nyomkodjuk bele a piteformába.
Kenjük meg a lekvárral.
A maradék tésztából a kezünkkel sodorjunk hosszúkás darabokat, nudlikat. Fektessük a töltelék tetejére először hosszába, majd keresztbe, rácsot formázva. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sül. A végén megkenhetjük egy kevés vízzel elkevert lekvárral, amitől szép fényes lesz.
