Müzlivariációk

Hozzávalók
- 15 dkg zabpehely
- 1,5 tk mandulavaj
- 2dl mandulatej
- 2 dl kókusztej
- mangó
- 2 dl narancslé
- 1 ek chiamag
- banán
- pirított szezámmag
- kókuszforgács
- 3 db csatos üveg
Elkészítés
Mandulatejes
Az 5 dkg zabpelyhet leöntjük a 2 dl mandulatejjel és elkeverünk benne a mandulavajat és beleszórjuk a chiamagot. Az egészet áttöltjük egy csatos üvegbe, lezárjuk és hagyjuk, hogy egy egész éjszakán át megduzzadjon.
Kókusztejes
Az 5 dkg zabpelyhet felöntjük 2 dl kókusztejjel. Egy szelet mangót felkockázunk és ez is belekeverjük. Áttöltjük a befőttesüvegbe ezt is. Tetejére, az előzőleg 190 fokos sütőben 5-10 percig sütött, kókuszforgácsot szórjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Narancslével
Az 5 dkg zabpelyhet narancslébe áztatjuk, és belekeverünk egy szétnyomkodott banánnak a felét. Megszórjuk kevés pirított szezámmaggal és üvegbe töltjük. Tetejére szórhatunk friss gyümölcsöket: málnát, ribizlit vagy akár szedret. Egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
