Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Müzlivariációk

Adásban volt: 2015. szeptember 25.
A recepthez tartozó videó
Praktikus, gyors, egészséges és nagyon-nagyon finom reggelik zabpehelyre alapozva. Mindhárom variációt elkészíthetjük már előző este, így kerülve el a reggeli kapkodást.
2015. szeptember 25.

Hozzávalók

  • 15 dkg zabpehely
  • 1,5 tk mandulavaj
  • 2dl mandulatej
  • 2 dl kókusztej
  • mangó
  • 2 dl narancslé
  • 1 ek chiamag
  • banán
  • pirított szezámmag
  • kókuszforgács
  • 3 db csatos üveg

Elkészítés

Mandulatejes

Az 5 dkg zabpelyhet leöntjük a 2 dl mandulatejjel és elkeverünk benne a mandulavajat és beleszórjuk a chiamagot. Az egészet áttöltjük egy csatos üvegbe, lezárjuk és hagyjuk, hogy egy egész éjszakán át megduzzadjon.

Kókusztejes

Az 5 dkg zabpelyhet felöntjük 2 dl kókusztejjel. Egy szelet mangót felkockázunk és ez is belekeverjük. Áttöltjük a befőttesüvegbe ezt is. Tetejére, az előzőleg 190 fokos sütőben 5-10 percig sütött, kókuszforgácsot szórjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Narancslével

Az 5 dkg zabpelyhet narancslébe áztatjuk, és belekeverünk egy szétnyomkodott banánnak a felét. Megszórjuk kevés pirított szezámmaggal és üvegbe töltjük. Tetejére szórhatunk friss gyümölcsöket: málnát, ribizlit vagy akár szedret. Egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Aszalt gyümölcsös házi müzli

Aszalt gyümölcsös házi müzli

Egy tálka müzlivel elindított nap, egész biztosan jól sikerül, és ha ráadásul házilag készült, akkor még elismerésekre is számíthatunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.