Mustáros pacalragu

Hozzávalók
- 1 kg pacal
- 2 db vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 5 dkg zsír
- babérlevél
- kömény
- 5 dl alaplé
- 0,5 dl ecet
- 2 dl tejszín
- petrezselyem
- só, bor
- kakukkfű
- 2 tk mustár, vaj
- zöldcitrom
- gomba
- 30 dkg friss pappardelle
Elkészítés
Vizet forralunk, babérlevéllel, ecettel és fokhagymával. Ebbe rakjuk a pacalt. 3-4 perc forrás után, lecseréljük a vizet a pacalon és félbevágott vöröshagymával és szemes borssal újra felforraljuk.
Rakhatunk a vízbe még pár gerezd megroppantott fokhagymát, egész köményt és petrezselyemzöldet is. A pacalt majdnem teljesen puhára főzzük. Ehhez nagyjából 3 óra kell.
A kihűlt pacalt felcsíkozzuk.
Közben egy serpenyőben kacsazsírt olvasztunk, jöhet bele a csíkokra vágott vöröshagyma és megszórhatjuk az egész köménnyel is.
A répákat lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, a hagyma mellett lepirítjuk. 15 percig pirítjuk, majd felöntjük kevés alaplével,és további 10 percig főzzük.
Ha megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a mustárt, jöhet még bele babárlevél és egy gerezd fokhagyma is. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
Majd belekeverjük a felcsíkozott pacalt. Friss petrezselyemmel fűszerezzük.
Kifőzzük a tésztát és összeforgatjuk a pacalos raguval
Egy külön serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk a feldarabolt gombát. Ha minden oldala megpirult, hozzáadunk egy kevés vajat, friss kakukkfüvet.
Tálaláskor a tésztára halmozzuk a ragut és megszórjuk a pirított gombával, és reszelt lime héjával.
