Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mustáros pacalragu

Adásban volt: 2015. október 8.
A recepthez tartozó videó
Vadas mártásos pacalragu. Ha a pacalt megfelelően előkészítjük, isteni tésztás ételt készíthetünk belőle.
2015. október 8.

Hozzávalók

  • 1 kg pacal
  • 2 db vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 5 dkg zsír
  • babérlevél
  • kömény
  • 5 dl alaplé
  • 0,5 dl ecet
  • 2 dl tejszín
  • petrezselyem
  • só, bor
  • kakukkfű
  • 2 tk mustár, vaj
  • zöldcitrom
  • gomba
  • 30 dkg friss pappardelle

Elkészítés

Vizet forralunk, babérlevéllel, ecettel és fokhagymával. Ebbe rakjuk a pacalt. 3-4 perc forrás után,  lecseréljük a vizet a pacalon és félbevágott vöröshagymával és szemes borssal újra felforraljuk.
Rakhatunk a vízbe még pár gerezd megroppantott fokhagymát, egész köményt és petrezselyemzöldet is. A pacalt majdnem teljesen puhára főzzük. Ehhez nagyjából 3 óra kell.
A kihűlt pacalt felcsíkozzuk.

Közben egy serpenyőben kacsazsírt olvasztunk, jöhet bele a csíkokra vágott vöröshagyma és megszórhatjuk az egész köménnyel is.
A répákat lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, a hagyma mellett lepirítjuk. 15 percig pirítjuk, majd felöntjük kevés alaplével,és további 10 percig főzzük.
Ha megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a mustárt, jöhet még bele babárlevél és egy gerezd fokhagyma is. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
Majd belekeverjük a  felcsíkozott pacalt. Friss petrezselyemmel fűszerezzük.

Kifőzzük a tésztát és összeforgatjuk a pacalos raguval

Egy külön serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk a feldarabolt gombát. Ha minden oldala megpirult, hozzáadunk egy kevés vajat, friss kakukkfüvet.

Tálaláskor a tésztára halmozzuk a ragut és megszórjuk a pirított gombával, és reszelt lime héjával.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vadas főzelék gyökérzöldségekből

Vadas főzelék gyökérzöldségekből

A hideg időszakok visszatérő gondja, hogy lehet a szezonban kapható gyökérzöldségekből új főzeléket varázsolni. Ez a vadas ihletésű variáció kitűnő alternatíva.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.