Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mozzarellás kölesgolyók

Hogyan lehetne a gyerekekkel a számukra ismeretlen alapanyagokat megismertetni és megszerettetni? Például úgy, hogy kedvenc gyorsételeikbe csempészünk némi „szokatlant”. Így került az olaszok népszerű street foodjába rizs helyett köles.
2016. október 18.

A „másnapos” rizottórizsből készült arancini úgy tökéletes, ahogy van, azt hiszem, ezt leszögezhetjük. Sokszor gondolkozom viszont azon, hogy hogyan lehetne a gyerekekkel a számukra ismeretlen alapanyagokat megismertetni és megszerettetni. Például úgy, hogy kedvenc gyorsételeikbe csempészünk némi „szokatlant”. Így került az olaszok népszerű street foodjába rizs helyett köles. Gluténmentes verzióban zsemlemorzsa helyett burgonyapelyhet, liszt helyett pedig rizslisztet érdemes használni. Az olajban sütést pedig egészen nyugodtan kiválthatjátok sütőben sütéssel.

Hozzávalók

10 darabhoz
  • 10 dkg köles

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2+1 db tojás
  • zsemlemorzsa vagy burgonyapehely
  • 10 db mini mozzarellagolyó
  • liszt vagy rizsliszt
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A kölest alaposan átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Mikor elkészült, félretesszük, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.

2. A kihűlt kölest megsózzuk, belekeverjük a megtisztított, lereszelt fokhagymát, 2 db tojást és annyi zsemlemorzsát vagy burgonyapelyhet, hogy összeálljon a massza.

3. A kölesből kis adagokat kilapítunk a tenyerünkben, a közepükre teszünk 1-1 mini mozzarellagolyót, majd „becsomagoljuk” a sajtot a masszával.

4. A golyókat hagyományos módon először (rizs)lisztbe, majd a maradék enyhén felvert, megsózott tojásba, végül pedig zsemlemorzsába vagy burgonyapehelybe panírozzuk. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a kölesgolyókat, és tálalásig papírtörlőre szedjük.

Mozzarellás kölesgolyó - Csigó Zita

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Egészben sült brokkoli mozzarellával

Egészben sült brokkoli mozzarellával

A brokkoli igazi szuperélelmiszer, ami azt jelenti, hogy tele van minden jóval, amire a szervezetünknek szüksége van. Érdemes kísérletezni vele, rengeteg mindent jól tűr maga mellett, ezúttal egészben sütjük.
Vörösboros pirított kolbász és juhsajt birsalmasajttal

Vörösboros pirított kolbász és juhsajt birsalmasajttal

Kolbász, olívabogyó, birsalmasajt, sonka, juhsajt = kínálótál, amin mindenki megtalálja a neki valót.
Camembert diós bundában

Camembert diós bundában

Aki szereti a rántott sajtot, annak érdemes kipróbálnia ezt a diós bundában lágyra, krémesre sülő camambert-ből készülő változatot is. Tálalhatjuk főételként is, de egy ünnepi étkezésnél előétel is lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!