Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mostarda, az aszalt gyümölcsös chutney

Adásban volt: 2013. november 20.
A recepthez tartozó videó
Sültek mellé ajánlott leginkább ez a pikáns, aszalt gyümölcsökkel teli, mustáros chutney. Ünnepi fogásokhoz kitűnő, de baráti grillezésekre akár magunkkal is vihetünk egy-egy üveggel.
2016. január 28.

Hozzávalók

  • 20 dkg aszalt vörösáfonya
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg aszalt füge
  • 2 körte
  • nádcukor
  • 2 dl eperbor vagy valamilyen gyümölcsbor
  • mustármag
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 salotta hagyma
  • chili

Elkészítés

Az eperbor alkoholtartalmát elforraljuk. Hozzáadjuk a felaprított aszalt gyümölcsöket és a finomra aprított hagymát. Addig főzzük, amíg meg nem puhulnak, és ekkor beleszórjuk a felkockázott körtét, és átkeverjük. Beleszórjuk a cukrot, és a felaprított chilit vagy chilipelyhet. 20-25 percig tovább főzzük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik, és az aszalt gyümölcsök meg nem puhulnak. Amikor a chutney már elég sűrű, hozzáadjuk a mustármagot és a dijoni mustárt, és alaposan összekeverjük. 

Pástétomok vagy sültek mellé tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mostarda (aszalt gyümölcsös chutney)

Sültek mellé ajánlott leginkább ez a pikáns, aszalt gyümölcsökkel teli, mustáros chutney. Baráti grillezésekre magunkkal is vihetünk egy-egy üveggel.

Narancsos-édesköményes chutney

Egyszerre készítsünk belőle nagyobb mennyiséget, mivel nagyon gyorsan el fog fogyni. Csinos üvegekbe töltve ajándékozhatunk is belőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.