Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mostarda, az aszalt gyümölcsös chutney

Adásban volt: 2013. november 20.
A recepthez tartozó videó
Sültek mellé ajánlott leginkább ez a pikáns, aszalt gyümölcsökkel teli, mustáros chutney. Ünnepi fogásokhoz kitűnő, de baráti grillezésekre akár magunkkal is vihetünk egy-egy üveggel.
2016. január 28.

Hozzávalók

  • 20 dkg aszalt vörösáfonya
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg aszalt füge
  • 2 körte
  • nádcukor
  • 2 dl eperbor vagy valamilyen gyümölcsbor
  • mustármag
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 salotta hagyma
  • chili

Elkészítés

Az eperbor alkoholtartalmát elforraljuk. Hozzáadjuk a felaprított aszalt gyümölcsöket és a finomra aprított hagymát. Addig főzzük, amíg meg nem puhulnak, és ekkor beleszórjuk a felkockázott körtét, és átkeverjük. Beleszórjuk a cukrot, és a felaprított chilit vagy chilipelyhet. 20-25 percig tovább főzzük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik, és az aszalt gyümölcsök meg nem puhulnak. Amikor a chutney már elég sűrű, hozzáadjuk a mustármagot és a dijoni mustárt, és alaposan összekeverjük. 

Pástétomok vagy sültek mellé tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mostarda (aszalt gyümölcsös chutney)

Sültek mellé ajánlott leginkább ez a pikáns, aszalt gyümölcsökkel teli, mustáros chutney. Baráti grillezésekre magunkkal is vihetünk egy-egy üveggel.

Narancsos-édesköményes chutney

Egyszerre készítsünk belőle nagyobb mennyiséget, mivel nagyon gyorsan el fog fogyni. Csinos üvegekbe töltve ajándékozhatunk is belőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?