Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Morzsás spárga

Adásban volt: 2014. május 6.
A recepthez tartozó videó
A spárga az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség. Ez a morzsás változat pedig pillanatok alatt elkészíthető, és fenséges! Akár köretként, de önmagában is megállja a helyét mondjuk egy könnyű vacsoraként.
2016. április 5.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 csokor zöld spárga
  • 10 dkg panko morzsa
  • 2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 szardella
  • vaj
  • olívaolaj

Elkészítés

A spárga alsó végét letörjük és, ha szükséges, meghámozzuk. Erre csak akkor van szükség, amikor nem elég friss a spárga. Viszont az oldalán lévő pikkelyeket mindenképpen távolítsuk el róla.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, belerakjuk a szardellát, majd megszórjuk morzsával.
Belereszeljük a fokhagymát, átforgatjuk, és a morzsát aranyszínűre pirítjuk.
Végül egy egész citrom héját belereszeljük, és összekeverjük.
Közben egy másik serpenyőben forró olívaolajban megpirítjuk a spárgákat, közben sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a megpirított spárgákat megszórjuk az aranybarna morzsával.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldspárgás tarhonya

Spárgás tarhonya. Friss tavaszi vagy nyári egytálétel, de köretnek is kiváló.
Eprrel töltött túrógombóc

Eprrel töltött túrógombóc

A gombóc és az eper csodálatos találkozása.
Mindörökké spárga

Mindörökké spárga

Sokak szerint a spárga macerás zöldség. Azt azonban, hogy minden fáradságot megér, hogy a tányérunkra kerüljön, azt fölösleges ragozni, hiszen rajongói ezt úgyis tudják, az ódzkodókat pedig nehéz meggyőzni. Na, de talán most!

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.