Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Morzsás spárga

Adásban volt: 2014. május 6.
A recepthez tartozó videó
A spárga az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség. Ez a morzsás változat pedig pillanatok alatt elkészíthető, és fenséges! Akár köretként, de önmagában is megállja a helyét mondjuk egy könnyű vacsoraként.
2016. április 5.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 csokor zöld spárga
  • 10 dkg panko morzsa
  • 2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 szardella
  • vaj
  • olívaolaj

Elkészítés

A spárga alsó végét letörjük és, ha szükséges, meghámozzuk. Erre csak akkor van szükség, amikor nem elég friss a spárga. Viszont az oldalán lévő pikkelyeket mindenképpen távolítsuk el róla.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, belerakjuk a szardellát, majd megszórjuk morzsával.
Belereszeljük a fokhagymát, átforgatjuk, és a morzsát aranyszínűre pirítjuk.
Végül egy egész citrom héját belereszeljük, és összekeverjük.
Közben egy másik serpenyőben forró olívaolajban megpirítjuk a spárgákat, közben sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a megpirított spárgákat megszórjuk az aranybarna morzsával.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldspárgás tarhonya

Spárgás tarhonya. Friss tavaszi vagy nyári egytálétel, de köretnek is kiváló.
Eprrel töltött túrógombóc

Eprrel töltött túrógombóc

A gombóc és az eper csodálatos találkozása.
Mindörökké spárga

Mindörökké spárga

Sokak szerint a spárga macerás zöldség. Azt azonban, hogy minden fáradságot megér, hogy a tányérunkra kerüljön, azt fölösleges ragozni, hiszen rajongói ezt úgyis tudják, az ódzkodókat pedig nehéz meggyőzni. Na, de talán most!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.