Morzsás spárga
Adásban volt: 2014. május 6.
A recepthez tartozó videó

A spárga az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség. Ez a morzsás változat pedig pillanatok alatt elkészíthető, és fenséges! Akár köretként, de önmagában is megállja a helyét mondjuk egy könnyű vacsoraként.
2016. április 5.
Hozzávalók
2-4 adag- 1 csokor zöld spárga
- 10 dkg panko morzsa
- 2 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 szardella
- vaj
- olívaolaj
Elkészítés
A spárga alsó végét letörjük és, ha szükséges, meghámozzuk. Erre csak akkor van szükség, amikor nem elég friss a spárga. Viszont az oldalán lévő pikkelyeket mindenképpen távolítsuk el róla.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, belerakjuk a szardellát, majd megszórjuk morzsával.
Belereszeljük a fokhagymát, átforgatjuk, és a morzsát aranyszínűre pirítjuk.
Végül egy egész citrom héját belereszeljük, és összekeverjük.
Közben egy másik serpenyőben forró olívaolajban megpirítjuk a spárgákat, közben sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a megpirított spárgákat megszórjuk az aranybarna morzsával.
Megosztom barátaimmal