Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Morzsás almáspite

Adásban volt: 2014. október 20.
A recepthez tartozó videó
Szuperegyszerű morzsás tészta, melyet most almával, legközelebb akármilyen más gyümölccsel elkészithetünk!
2015. október 15.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 24 dkg vaj
  • 20 dkg nádcukor
  • 1 kg alma
  • 2 ek nádcukor
  • 1 ek keményitő
  • 1 citrom
  • friss gyömbér
  • 1 kis doboz áfonya

Elkészítés

A kétféle lisztet összekeverjük a nádcukorral, egy csipet sóval, és a sütőporral, valamint a hideg vajjal, amit hozzáreszelünk. Morzsás állagúra gyúrjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk, kétharmad-egyharmad arányban. A kétharmad részt a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eloszlatjuk egyenletesen, a tenyerünkkel lelapogatjuk. A sütemény alját 190 fokos sütőben 10 percig elősütjük. Ameddig sül, előkészítjük az almákat. Kicsumázzuk, és szép szeletekre vágjuk. Megszórjuk a cukorral, a keményítővel, ráfacsarjuk a citrom levét, reszelünk rá gyömbért. Egyenletesen elkeverjük. Ha a tészta megsült szépen elegyengetjük rajta az almákat. Néhány szem áfonyát is ráteszünk. Végül a maradék morzsával megszórjuk, és 190 fokon, 20-25 percig sütjük. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Miért egyél almát minden nap?

Miért egyél almát minden nap?

“Minden nap egy alma, és a doktor alhat ma” – ám nem csak ezért népszerű gyümölcs az alma. Finom, sokféle, olcsó és szinte egész évben elérhető. Na de melyik alma és mikor?
Zöldturmix, alma-zeller smoothie

Zöldturmix, alma-zeller smoothie

Egy almás, zelleres zöldturmixszal csodásan indul a nap!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!