
Mocskos tészta
Mitől mocskos a mocskos tészta?! A következő receptünk lerántja a leplet a nagy titokról, miközben az egyik legkedvesebb és legegyszerűbb romás ételünket mutatjuk meg.
2015. november 24.
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 3 tojás
- langyos víz
- só
- és szilvalekvár
Elkészítés
A lisztből, csipet sóból, a tojásokból pici vízzel rugalmas tésztát gyúrunk.
A tésztát kisebb cipókra osztjuk, majd kilisztezett deszkán vékony lapokra nyújtjuk. Tiszta abroszon picit pihentetjük, majd ha megszikkadtak, metéltet hasogatunk a lapokból.
Ha a metélt kicsit pihent, lobogó vízben 5 perc alatt kifőzzük, végül a szép sárga tésztát „bemocskoljuk” a finom házi szilvalekvárral. Ízlés szerint adhatunk hozzá pirított mandulát, diót, illetve a lekvártól függően porcukrot.
Megosztom barátaimmal
