
Minimál fondue
Egy hideg estén a legjobb választás egy gyors, tápláló, folyósan melengető sajtfondue. A hangsúly most a gyorson van, amíg kockázzuk a kenyeret és az almát el is készül a mártogatós. Ráadásul még mosogatni sem kell utána.
2016. február 24.
Hozzávalók
2 személyre- 1 korong fadobozos camembert
- 1 löttyintésnyi fehérbor
- 1 alma
- 1 körte
- pár szelet bagett vagy kissé szikkadtabb kenyér
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Csomagoljuk ki a sajtot a papírjából, vágjuk végig vékonyan a tetején lévő penészréteget, de ne vegyük le. Szurkáljuk meg villával több helyen és tegyük vissza a dobozába, vagy egy hőálló tálkába. Öntsünk a nyílásba egy kis fehérbort.
Sütőbe tolva 10-15 percet sütjük, míg a belseje krémesre olvad. Ezalatt felkockázzuk a megmosott almát és körtét, szeleteljük vagy tördeljük a kenyeret.
Azonnal tálaljuk, óvatosan levéve vagy felhajtva a kalapját már kezdhetjük is a mártogatást.
Megosztom barátaimmal