Mindenmentes brownie nyárson

Hozzávalók
- 270 g méz
- 5 db tojás
- 60 g mandulaliszt
- 25 g kakaópor
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 csipet só
- 2 csipet sütőpor
- 2 marék mandulabél
- 90 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé
- 120 ml kókuszzsír
Elkészítés
1. Előmelegítjük a sütőt 160 Celsius fokra. Olajjal kikenjük egy 33×20 cm-es tepsi oldalait és az aljára sütőpapírt helyezünk, aminek mindkét oldalát megolajozzuk.
2. Egy edényben vizet forralunk. A gőzölgő víz felett, egy üvegtálban megolvasztjuk az étcsokoládét, és hozzákeverjük a kókuszzsírt. Figyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel, csak olvasszuk meg.
3. Egy tálban a tojásokat és a mézet összekeverjük robotgéppel. Hozzáöntjük a mandulalisztet, kakaóport, vaníliarúd kikapart belsejét, sütőport és egy csipet sót.
4. Az olvadt csokoládét a lisztes keverékhez adjuk, és összekeverjük robotgéppel, amíg nagyon krémes lesz a tészta. Ehhez a masszához adjuk a durvára vágott mandulabelet.
5. Az így kapott nyers tésztát tepsibe öntjük, majd 160 fokon 40 percig sütjük. Lehetőség szerint minimum 30 percet pihentessük, mielőtt felszolgáljuk.
