Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mézeskalács granola

Kezdjünk időben hozzá a házi készítésű gasztroajándékokhoz!
2018. december 10.

Ha ráérzünk az otthoni granolakészítés ízére, többet biztosan nem fogunk boltban vásárolni. Nem csak azért, mert sokkal olcsóbb, hanem mert így biztosak lehetünk benne, hogy nem tartalmaz semmilyen felesleges adalékanyagot, és ízlésünk szerint válogathatjuk össze a hozzávalókat.

Hozzávalók

1 tepsihez
  • 10 dkg nagy szemű zabpehely
  • 5 dkg puffasztott quinoa
  • 5 dkg kesudió
  • 5 dkg hámozott tökmag
  • 4 dkg napraforgó
  • 3 dkg aprított mandula
  • 4 dkg goji bogyó
  • 1 ek. fahéj
  • 2 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • 10 dkg méz
  • 2 ek. vaníliaaroma
  • 4 dkg kókuszolaj

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra alul-felül sütéssel.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a puffasztott quinoát, a magvakat, a goji bogyót, a fahéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket, majd hozzácsorgatjuk a mézet, a vaníliaaromát és a kókuszolajat is. Kézzel alaposan összekeverjük, hogy minden részét érje a méz és az olaj. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és teljesen elegyengetjük, hogy ropogósra tudjon sülni a granola.

Az előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 perce. 10 percenként megkevergetjük, hogy egyenletesen süljön át az egész keverék.

Hidegre hűlve fogyaszthatjuk, befőttes üvegben tárolva néhány hétig eláll.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült tofus quinoa saláta

Sült tofus quinoa saláta

Laktató, gluténmentes saláta
Sült kelbimbó fokhagymás mártogatóval

Sült kelbimbó fokhagymás mártogatóval

Köretnek és egészséges nasinak is ideális.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?