Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mézes sült ananász vanília fagyival

Adásban volt: 2014. március 24.
A recepthez tartozó videó
A friss ananásznál nincsen jobb, kivéve ha a mézes, vaníliás szirupban karamellizáljuk és vanília fagyit kínálunk mellé.
2016. január 30.

Hozzávalók

  • 1 ananász
  • 15 dkg méz
  • 1 vaníliarúd
  • szegfűszeg
  • bors
  • 1 dl víz
  • 1 zöldcitrom héja és leve
  • tálaláshoz: vaníliafagyi

Elkészítés

Az ananászt megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, és a fás részét kivágjuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük a mézet és hozzáöntjük a vizet. 

Az ananászt egy kis borssal meghintjük, majd negyedenként 2-2 darab szegfűszeggel megetűzdeljük .

Amikor a méz már folyóssá vált, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, majd beletesszük az ananászdarabokat és ebben a fűszeres, mézes szirupban 20-25 percig – folyamatos forgatva, és a sziruppal kevergetve – megpirítjuk.
Sülés közben hozzáadjuk a zöldcitrom reszelt héját és kifacsart levét.

A fűszeres sziruppal meglocsolt vanília fagylalttal tálaljuk.

1/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.