Mézes sült ananász vanília fagyival
Adásban volt: 2014. március 24.
A recepthez tartozó videó

A friss ananásznál nincsen jobb, kivéve ha a mézes, vaníliás szirupban karamellizáljuk és vanília fagyit kínálunk mellé.
2016. január 30.
Hozzávalók
- 1 ananász
- 15 dkg méz
- 1 vaníliarúd
- szegfűszeg
- bors
- 1 dl víz
- 1 zöldcitrom héja és leve
- tálaláshoz: vaníliafagyi
Elkészítés
Az ananászt megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, és a fás részét kivágjuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük a mézet és hozzáöntjük a vizet.
Az ananászt egy kis borssal meghintjük, majd negyedenként 2-2 darab szegfűszeggel megetűzdeljük .
Amikor a méz már folyóssá vált, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, majd beletesszük az ananászdarabokat és ebben a fűszeres, mézes szirupban 20-25 percig – folyamatos forgatva, és a sziruppal kevergetve – megpirítjuk.
Sülés közben hozzáadjuk a zöldcitrom reszelt héját és kifacsart levét.
A fűszeres sziruppal meglocsolt vanília fagylalttal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal