Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mézes, mustáros sárgarépa és zellerszár

Nem baj, ha a krumpli vagy rizs helyett néha színes, gazdag ízű körettel rukkolunk elő. Vidám színe, édes-savanykás íze még a megrögzött krumplirajongókat is meggyőzi. Gyorsan elkészül, egészséges és nem utolsó sorban finom.
2016. március 5.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 sárgarépa
  • 8 szál szárzeller
  • 2,5 dl narancslé
  • 2 salotta hagyma
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 3 evőkanál méz
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • ráadás: 1 evőkanál fekete mustármag

Elkészítés

Karikázzuk fel a sárgarépát és a zellert (ez utóbbi félhold alakú lesz) és tegyük fel főni egy lábasban a narancslével és 2,5 dl vízzel. Amint felforrt letakarjuk, és kisebb lángon addig főzzük, amíg a lé már majdnem elfő róla,. Ezalatt kellőképpen megpuhul, de nem fő szét.

Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott salotta hagymát, a mustárt és a magosmustárt, a mézet, sózzuk, borsozzuk. Lefedve együtt főzzük még pár percig, figyelve, nehogy odakapjon. Alaposan keverjük össze, ha szükséges, igazítsunk az ízeken. Melegen tálaljuk.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros kínai kelsaláta

Kapros kínai kelsaláta

A kapor és a fokhagyma élettel tölti meg az unalmasnak gondolt kínai kelt. A téli hónapok leggazdaságosabb salátaféleségét mostantól így is tálalhatjuk. Szuper egészséges önálló fogás vacsorára, vagy egy szelet sült hús mellé köretnek. Németh Zsófia receptje Párizsból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.