Mézes chilis rák
Hozzávalók
2-3 adag- 4-5 cikk fokhagyma
- 2 zöld erős paprika
- 1-2 chili paprika
- 1 evőkanál méz
- csipetnyi só
- csipetnyi piros paprika
- 25 dkg király rák (nagyméretű)
- 5 dkg vaj
- 2 csokor petrezselyem
- egy kisebb répa
- 8 szelet kenyér vékony sajttal
Elkészítés
A vajat wokban felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, kicsit melegítjük és beleszórjuk az apróra vágott zöldpaprikát, és a felaprított petrezselyem szárát, a reszelt sárgarépát és ízlés szerint egy kis sót, na meg a csípős chili paprikát. Pár percig kevergetve főzzük, és mehet bele a konyhakész fagyasztott rák.Egy evőkanál mézet adunk hozzá és egy kis piros paprikát a színe miatt. Kevergetve elfőzzük a levét, ha kell só tehetünk még bele, de óvatosan, hogy uralkodjon a méz meg a chili. Amikor már ragacsos a szósz, rászórjuk a nem túl apróra vágott petrezselyem leveleket, egyet keverünk rajta és kész. Előtte érdemes előkészíteni a kenyér szeleteket, a vékony sajtszeleteket rátesszük, és mehet a sütőbe, de csak fölülről pirítjuk, hogy a puha forró kenyérpirítóssal nagyon szépen ki tudjuk törölni majd a wokot.
Vidámság és rock&roll!