Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Nagy Feró egy igazi magyar gourmand! Ezt joggal jelenthetjük ki, hiszen nagyon szeret főzni, sőt ez az, ami pszichésen lenyugtatja. És persze nagyon szeret enni is. Kedvencei között olyan ételek szerepelnek, mint a lecsó, a paprikás krumpli, a nokedli, a körömpörkölt, és a libatepertő lilahagymával.

Mézes chilis rák

Nagy Feró egy igazi magyar gourmand! Ezt joggal jelenthetjük ki, hiszen nagyon szeret főzni, sőt ez az, ami pszichésen lenyugtatja. És persze nagyon szeret enni is. Kedvencei között olyan ételek szerepelnek, mint a lecsó, a paprikás krumpli, a nokedli, a körömpörkölt, és a libatepertő lilahagymával.
2014. október 4.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • 2 zöld erős paprika
  • 1-2 chili paprika
  • 1 evőkanál méz
  • csipetnyi só
  • csipetnyi piros paprika
  • 25 dkg király rák (nagyméretű)
  • 5 dkg vaj
  • 2 csokor petrezselyem
  • egy kisebb répa
  • 8 szelet kenyér vékony sajttal

Elkészítés

A vajat wokban felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, kicsit melegítjük és beleszórjuk az apróra vágott zöldpaprikát, és a felaprított petrezselyem szárát, a reszelt sárgarépát és ízlés szerint egy kis sót, na meg a csípős chili paprikát. Pár percig kevergetve főzzük, és mehet bele a konyhakész fagyasztott rák.Egy evőkanál mézet adunk hozzá és egy kis piros paprikát a színe miatt. Kevergetve elfőzzük a levét, ha kell só tehetünk még bele, de óvatosan, hogy uralkodjon a méz meg a chili. Amikor már ragacsos a szósz, rászórjuk a nem túl apróra vágott petrezselyem leveleket, egyet keverünk rajta és kész. Előtte érdemes előkészíteni a kenyér szeleteket, a vékony sajtszeleteket rátesszük, és mehet a sütőbe, de csak fölülről pirítjuk, hogy a puha forró kenyérpirítóssal nagyon szépen ki tudjuk törölni majd a wokot.

Vidámság és rock&roll!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hortobágyi aprópecsenye

Hortobágyi aprópecsenye

Somogyi Zoltán gyerekkori kedvenc étele a Hortobágyi aprópecsenye, épp ezért mindig a régi családi ebédeket juttatja eszébe.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!