Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Méz és citrom – most épp nem köhögésre

Hanem csirkéhez, nézzétek Sára tökéletes villámebédjét!
2019. január 30.

A méz és citrom keverékéről általában a torokfájás jut eszembe, és semmiképpen sem a csirke. Ehhez képest ez az étel pont mézes, citromos csirke, ami egyáltalán nem torokfájásra való, hanem sokkal inkább éhes pocakok megtömésére. Egy-két fős mintán tesztelve bizonyítottan gyerekbarát fogás, úgyhogy meggyőztem magam, és én is beépítem az állandó menümbe. Gyorsan elkészíthető, plusz általában van itthon hozzá minden hozzávaló, tehát a bevásárlással sem kell bíbelődnöm. Ha mégis, a hozzávalók listája rövid, így ez sem akadályozhat az elkészítésében. Gyors vacsorák, villám ebédek, ezt nézzétek!

Hozzávalók

4 személyre
  • ½ kg csirke
  • só, bors
  • 4 ek. liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 dl csirke alaplé vagy víz
  • 4 ek. méz
  • 4 ek. citromlé
  • 1 ek. szójaszósz
  • citromkarikák és petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

A csirkét nagyjából egyforma darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a lisztbe, majd lerázzuk a felesleget. 1 ek. maradék lisztet összekeverünk 2 ek. vízzel, és félretesszük.

Egy serpenyőben, közepesen magas lángon felhevítjük az olajat és a vajat, majd oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk a csirkét. Akkor jó, ha aranybarnára pirul. Félretesszük egy tányérra, a fokhagymát pedig rádobjuk a forró olajra. Kb. 25 másodperc múlva, amikor érezzük az illatát, felöntjük az alaplével, és felkapargatjuk a serpenyő aljáról a leragadt darabkákat. Hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, a szójaszószt és a lisztes-vizes keveréket, felforraljuk, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

Visszatesszük a csirkét a szószba, citromkarikákkal és petrezselyemmel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gnocchi egyszerűen, sütőben készítve

Gnocchi egyszerűen, sütőben készítve

Ha sietős a napod, akkor sem kell lemondanod a finom ebédről vagy vacsoráról.
Key lime pie – napsütés a télben

Key lime pie – napsütés a télben

Floridai zöldcitromos pite Horvát Sára tolmácsolásában.
Téli mirelit

Téli mirelit

Horvát Sára klasszikus borsófőzelékét nem lehet megunni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!