Mexikói paradicsomos tojás

Hozzávalók
2 adag- 2 kicsi tortillalap
- 1 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 1 lime
- 1 csokor friss koriander
- 1 puha, érett avokádó
- 1 tk római kömény
- friss chili
- só
- bors
Elkészítés
Kevés olivaolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és a szintén felaprított fokhagymagerezdeket. Amikor már üveges a hagyma, beleöntjük a paradicsomkonzervet és hozzáadjuk a fűszereket – a sót, a borsot, és a római köményt -, majd 10-15 percig főzzük, amíg besűrűsödik a szósz. A szószt még ízesítjük egy kevés chilipaprikával, felapríott korianderrel, egy kevés reszelt citrom héjjal és egy kis citromleével. Ezt követően egy száraz, zsiradékmentes serpenyőben átmelegítjük a tortilla mindkét oldalát és sütünk egy tükörtojást is egy másik serpenyőben. Míg sül a tojás, addig kikanalazzuk az avokádó belsejét és felszeleteljük. Tálaláskor a tortillára kenjük a paradicsomos, csípős salsát, erre jön a tükörtojás, mellé az avokádó szeletek, végül egy kis só és egy kevés citromlé valamint koriander.