Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mexikói paradicsomos tojás

Adásban volt: 2014. március 27.
A recepthez tartozó videó
Lehet akár tartalmas reggeli vagy egy könnyű ebéd, ez a fűszeres, paradicsomos mexikói fogás.
2015. november 2.

Hozzávalók

2 adag
  • 2 kicsi tortillalap
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 lime
  • 1 csokor friss koriander
  • 1 puha, érett avokádó
  • 1 tk római kömény
  • friss chili

  • bors

Elkészítés

Kevés olivaolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és a szintén felaprított fokhagymagerezdeket. Amikor már üveges a hagyma, beleöntjük a paradicsomkonzervet és hozzáadjuk a fűszereket – a sót, a borsot, és a római köményt -, majd 10-15 percig főzzük, amíg besűrűsödik a szósz. A szószt még ízesítjük egy kevés chilipaprikával, felapríott korianderrel, egy kevés reszelt citrom héjjal és egy kis citromleével. Ezt követően egy száraz, zsiradékmentes serpenyőben átmelegítjük a tortilla mindkét oldalát és sütünk egy tükörtojást is egy másik serpenyőben. Míg sül a tojás, addig kikanalazzuk az avokádó belsejét és felszeleteljük. Tálaláskor a tortillára kenjük a paradicsomos, csípős salsát, erre jön a tükörtojás, mellé az avokádó szeletek, végül egy kis só és egy kevés citromlé valamint koriander.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!