
Mexikói köles
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 csésze köles
- 1 kis hagyma, finomra vágva
- 1 jalapeno paprika, magok és erek eltávolítva, apróra vágva
- 2 csésze alaplé
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál őrölt kömény
- 1 közepes, érett paradicsom, apró kockákra vágva
- 2 evőkanál finomra vágott koriander
- frissen facsart citromlé, a tálaláshoz
Elkészítés
1. A kölest finom lyukú szűrőben, folyó víz alatt mossuk 2 percig.Tegyük félre, és hagyjuk teljesen lecsöpögni.
2. Egy közepes lábosban, közepes lángon melegítsük össze a fokhagymát és az olívaolajat. Süssük addig, amíg elkezd sisteregni, majd adjuk hozzá a hagymát és a jalapenot. Süssük 6-8 percig, amíg a hagyma üveges és puha lesz.
3. Adjuk hozzá az alaplevet, a sűrített paradicsomot, a köményt, a sót és a paradicsomot. Forraljuk fel, egyszer keverjük meg, és fedjük le.
4. Vegyük vissza a hőfokot, és főzzük 25-30 percig, amíg fel nem szívja az összes nedvességet. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 10 percig. Szórjuk meg korianderrel, és villával lazítsuk fel. Ízlés szerint, friss citromlével tálaljuk.
Forrás: www.theliveinkitchen.com