Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mexikói köles

2016. november 21.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 csésze köles
  • 1 kis hagyma, finomra vágva
  • 1 jalapeno paprika, magok és erek eltávolítva, apróra vágva
  • 2 csésze alaplé
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál őrölt kömény
  • 1 közepes, érett paradicsom, apró kockákra vágva
  • 2 evőkanál finomra vágott koriander
  • frissen facsart citromlé, a tálaláshoz

Elkészítés

1. A kölest finom lyukú szűrőben, folyó víz alatt mossuk 2 percig.Tegyük félre, és hagyjuk teljesen lecsöpögni.

2. Egy közepes lábosban, közepes lángon melegítsük össze a fokhagymát és az olívaolajat. Süssük addig, amíg elkezd sisteregni, majd adjuk hozzá a hagymát és a jalapenot. Süssük 6-8 percig, amíg a hagyma üveges és puha lesz.

3. Adjuk hozzá az alaplevet, a sűrített paradicsomot, a köményt, a sót és a paradicsomot. Forraljuk fel, egyszer keverjük meg, és fedjük le.

4. Vegyük vissza a hőfokot, és főzzük 25-30 percig, amíg fel nem szívja az összes nedvességet. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 10 percig. Szórjuk meg korianderrel, és villával lazítsuk fel. Ízlés szerint, friss citromlével tálaljuk.

 

Forrás: www.theliveinkitchen.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült oldalas birsalmával, grillezett cukkinivel és édesburgonyával

Sült oldalas birsalmával, grillezett cukkinivel és édesburgonyával

Birsalmamázzal bevont, ragacsos oldalas, sütőben sült cukkinivel és burgonyával.
Gougères, a gluténmentes sós fánk

Gougères, a gluténmentes sós fánk

Az égetett tésztából nemcsak édes finomságokat – pl. képviselőfánk, profiterol vagy churros –, hanem sós falatokat is süthetünk. Ez a francia fánkocska habkönnyű, és bármilyen sós krémmel tölthető.
Régi magyar ízek: kolbászos köleskása

Régi magyar ízek: kolbászos köleskása

Régi, magyar egytálétel kölessel és csicsókával, meg egy jó nagy adag kolbásszal! Friss salátát adjunk mellé.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!