
Meryl Streep: "Töltsünk minél kevesebb időt a konyhában" - Lekváros linzer
Az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő hiába alakította oly sikeresen Julia Childot, a filmvásznon, a való életben közel sem olyan boldog a konyhában, mint a főzés nagyasszonya. Szereti minél kevesebb macerával letudni a konyhai tevékenységeket.
2015. szeptember 29.
Hozzávalók
- 35 dkg lágy vaj
- 17 g méz
- 1 tk vanília kivonat
- 15 dkg mandulaliszt
- 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 40 dkg liszt
- dzsem vagy lekvár tölteléknek
Elkészítés
A nagy tálba elektromos robotgéppel összedolgozzuk a lágy vajat a vaníliakivonattal és a mézzel.
hozzáadjuk a mandulalisztet és jól kikeverjük. Osszuk a tésztát 4 részre és tegyük a hűtőszekrénybe 2 órára.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztákat egész vékonyra. Szív alakú kiszúrformákkal szaggassuk ki a tésztákat, a közepébe nyomjunk az ujjunkkal egy kis mélyedést, ebbe tegyük a lekvár vagy a dzsemet.
A kekszeket 12-14 percig süssük, míg meg nem pirul a széle. A sütőből kivéve hagyjuk a kekszeket 2 percig a sütőlapon, majd egy rácsra szedjük ki és hagyjuk kihűlni, így nem esnek majd szét.
Megosztom barátaimmal