
Mentás sóskagazpacho
Úgy tartják tudományos körökben, hogy a melegben a testünk hőkiegyenlítését legjobban forró folyadékkal, mint teákkal, levesekkel tudjuk megoldani, és a jeges dolgok kimondottan nem tesznek jót a belső egyensúlyunknak. De ha egyszer olyan jólesik!
2016. június 22.
Hozzávalók
- 250 g friss sóska
- 1 kígyóuborka
- 5 szál újhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 szárzeller
- 1 alma
- 2.5 dl hideg víz
- 1 tk só
- 1 kk őrölt kömény
- 1/2 dl extra szűz olívaolaj
- 1 tk méz/nyírfacukor
- 1 csokor friss menta
- 1 marék jég
- tálaláshoz extra olívaolaj és frissen őrölt bors, esetleg zellerszár
Elkészítés
Ennek a fogásnak az elkészítéséhez nincs más teendőnk, minthogy minden hozzávalót, amit szükséges, megtisztítunk, feldarabolunk, és egy turmixgépben alaposan összepürésítünk. Előkészületekkel együtt 5 perc az egész. Tálalhatjuk is kevés olívaolajjal és frissen őrölt borssal megdíszítve. Célszerű azonnal fogyasztani akár tálkából levesként, akár pohárból smoothie gyanánt, mert tudvalévő, hogy minél tovább áll a hűtőben, annál kevesebb vitamin marad benne. Egészségünkre!
Megosztom barátaimmal
