Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mentás sóskagazpacho

Úgy tartják tudományos körökben, hogy a melegben a testünk hőkiegyenlítését legjobban forró folyadékkal, mint teákkal, levesekkel tudjuk megoldani, és a jeges dolgok kimondottan nem tesznek jót a belső egyensúlyunknak. De ha egyszer olyan jólesik!
2016. június 22.

Hozzávalók

  • 250 g friss sóska
  • 1 kígyóuborka
  • 5 szál újhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 szárzeller
  • 1 alma
  • 2.5 dl hideg víz
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1/2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 tk méz/nyírfacukor
  • 1 csokor friss menta
  • 1 marék jég
  • tálaláshoz extra olívaolaj és frissen őrölt bors, esetleg zellerszár

Elkészítés

Ennek a fogásnak az elkészítéséhez nincs más teendőnk, minthogy minden hozzávalót, amit szükséges, megtisztítunk, feldarabolunk, és egy turmixgépben alaposan összepürésítünk. Előkészületekkel együtt 5 perc az egész. Tálalhatjuk is kevés olívaolajjal és frissen őrölt borssal megdíszítve. Célszerű azonnal fogyasztani akár tálkából levesként, akár pohárból smoothie gyanánt, mert tudvalévő, hogy minél tovább áll a hűtőben, annál kevesebb vitamin marad benne. Egészségünkre!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lecsó gazpacho

Lecsó gazpacho

A spanyol gazpacho magyar változata, kicsivel több fokhagymával és sok-sok paprikával. Az eredmény egy ugyanolyan frissítő nyári leves, mintha a spanyol tengerparton ennénk.
Görögdinnyés gazpacho

Görögdinnyés gazpacho

A klasszikus hideg paradicsomleves izgalmas változata görögdinnyével, bazsalikommal.
Hideg, paradicsomos gazpacho

Hideg, paradicsomos gazpacho

Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.