Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mentás, joghurtos borsópüré

A romanigastro.blog.hu szerzői, Zsani és Bara, könnyű és mentásan pikáns borsópürét készítenek a klasszikus, sült csirkecomb mellé.
2016. július 26.

Hozzávalók

4 adag
  • Borsópüré:
  • 60 dkg zöldborsó
  • 2 dl (lehetőleg görög) natúr joghurt
  • 1 ek vaj
  • fél csokor mentalevél

  • Fokhagymás csirke:
  • 4 csirkecombfilé
  • 4 gerezd fokhagyma

  • csipet fahéj

Elkészítés

Az elkészítése olyan egyszerű, hogy akár egy gyerek is gond nélkül el tudja készíteni: megfőzzük a borsót, hozzákeverjük a többi alapanyagot, és botmixerrel pürésítjük.

Eegyszerű feltétje a fokhagymás csirkecomb: a filézett csirkecombokat magas hőmérsékleten megpirítjuk, ráreszeljük a fokhagymát, és sóval valamint egy csipet fahéjjal ízesítjük. Nem kell félni a hús és fahéj párosától, mértékkel használva nagyon jól áll a csirkének.
A lángot alacsonyra véve kb. negyed óra alatt a húst készre sütjük, vigyázva, hogy ki ne száradjon. A fokhagyma a hús levével együtt ízes, ragacsos mázat fog alkotni, a csirke pedig szaftos marad.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kölesfasírt

Kölesfasírt

A roma ételek egyik gyöngyszeme ez a kölesfasírt, ami az eredetihez képest még gluténmentes is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.