Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mentás-chilis, sült feta, ropogósra sült pitával

Adásban volt: 2014. május 19.
A recepthez tartozó videó
A krémesre sült feta mentával, kaporral, egy kevés chilivel és mézzel, és a mellé tálalt ropogós pita remek vendégváró, de meccs- vagy filmnézés mellé is ideális.
2016. április 10.

Hozzávalók

4 adag
  • 20 dkg fetasajt
  • 1 friss chili
  • 1 citrom
  • friss menta
  • 1 csomag kapor
  • 2 ek méz
  • olivaolaj
  • 4 pita

Elkészítés

A fetasajtot 4 darabba vágjuk, és egyesével egy-egy hőálló tálkába tesszük.
Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd egy kevés mézet csurgatunk rá, és egy kevés citromhéjat reszelünk rá.
Végül megszórjuk a finomra aprított mentával és a kimagozott chilivel.
Betesszük a sütőbe annyi időre, míg a sajt krémesre nem lágyul, és kicsit meg is pirul.

Amíg sül, elkészítjük hozzá a ropogós pitachipset. A pitákat egy recés kenyérvágó késsel keresztben félbevágjuk, majd egymásra tesszük őket, és kis háromszögeket vágunk ki belőlük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük őket, meglocsoljuk olivaolajjal, megsózzuk, és 10 percre a sajt fölé betesszük a sütőbe. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Elzászi petrezselymes sajtsaláta

Elzászi petrezselymes sajtsaláta

E mellé a tartalmas sajtsaláta mellé, ami főtt, füstölt tarjával, csemege uborkával, egy kevés hagymával, sok petrezselyemmel és egy pikáns öntettel készül, nem is kell más, csak egy jó társaság.

Epres cheesecake csatos üvegben (sütés nélkül)

Fantasztikus rétegek, roppanósak és lágyak találkoznak ebben az epres édességben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.