Mentás-chilis, sült feta, ropogósra sült pitával
Adásban volt: 2014. május 19.
A recepthez tartozó videó

A krémesre sült feta mentával, kaporral, egy kevés chilivel és mézzel, és a mellé tálalt ropogós pita remek vendégváró, de meccs- vagy filmnézés mellé is ideális.
2016. április 10.
Hozzávalók
4 adag- 20 dkg fetasajt
- 1 friss chili
- 1 citrom
- friss menta
- 1 csomag kapor
- 2 ek méz
- olivaolaj
- 4 pita
Elkészítés
A fetasajtot 4 darabba vágjuk, és egyesével egy-egy hőálló tálkába tesszük.
Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd egy kevés mézet csurgatunk rá, és egy kevés citromhéjat reszelünk rá.
Végül megszórjuk a finomra aprított mentával és a kimagozott chilivel.
Betesszük a sütőbe annyi időre, míg a sajt krémesre nem lágyul, és kicsit meg is pirul.
Amíg sül, elkészítjük hozzá a ropogós pitachipset. A pitákat egy recés kenyérvágó késsel keresztben félbevágjuk, majd egymásra tesszük őket, és kis háromszögeket vágunk ki belőlük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük őket, meglocsoljuk olivaolajjal, megsózzuk, és 10 percre a sajt fölé betesszük a sütőbe.
Megosztom barátaimmal