Meggyes csokoládés túrós rétes
Adásban volt: 2014. március 19.
A recepthez tartozó videó

Mindig lehet fokozni az élvezeteket! Például úgy, hogy a jól ismert túrós réteset megbolondítjuk egy kevés aszalt meggyel és csokoládéval.
2015. november 1.
Hozzávalók
- 1 csomag réteslap
- 45 dkg túró
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg porcukor vagy nyírfacukor
- 2 tojás
- 10 dkg aszalt meggy
- 5 dkg sütésálló csokilencse
- őrölt kardamom
- fél rúd vanília
- 3 ek tejföl
Elkészítés
Kikeverjük a túrót tejföllel, két tojás sárgájával, porcukorral, a vaníliarúd belsejével, egy csipet kardamommal, hozzáforgatjuk az aszalt meggyet és a csokilencsét. A réteslapot kiterítjük, megkenjük olvasztott vajjal és megtöltjük a túrótöltelékkel. Felcsavarjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majda rudakat átkenjük tojássárgájával. A tetejét hajszálvékony rétegben megszórjuk porcukorral és 200 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Megosztom barátaimmal