Medvehagymás, tojásos nokedli
Adásban volt: 2014. április 30.
A recepthez tartozó videó

A tojásos nokedli a tavasz egyik legegyszerűbb és legkedveltebb fogása. Ha egy kis medvehagyma is kerül a tésztába, akkor egyenesen a tavasz hírnöke.
2016. március 5.
Hozzávalók
2-4 adag- 2+4 tojás
- 20 dkg liszt
- 1,5 dl víz
- 1 csokor medvehagyma
- olaj
- só
Elkészítés
A tojásokat felverjük, és hozzáadjuk a langyos vizet, a lisztet, a sót és az apróra vágott medvehagymát majd összekeverjük. Nem szabad túlkeverni, mert akkor túl lágy lesz a nokedli, kicsit darabos maradhat.
Néhány percig pihentetjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk.
4-5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A megfőtt galuskákat szűrőkanállal egy tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk, így nem ragadnak össze.
A megmaradt tojásokat is felverjük, és egy serpenyőben, forró olajon a nokedliket átpirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást, és addig sütjük, amíg a tojás meg nem köt.
Megosztom barátaimmal