Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Medvehagymás, tojásos nokedli

Adásban volt: 2014. április 30.
A recepthez tartozó videó
A tojásos nokedli a tavasz egyik legegyszerűbb és legkedveltebb fogása. Ha egy kis medvehagyma is kerül a tésztába, akkor egyenesen a tavasz hírnöke.
2016. március 5.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 2+4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 csokor medvehagyma
  • olaj

Elkészítés

A tojásokat felverjük, és hozzáadjuk a langyos vizet, a lisztet, a sót és az apróra vágott medvehagymát majd összekeverjük. Nem szabad túlkeverni, mert akkor túl lágy lesz a nokedli, kicsit darabos maradhat.
Néhány percig pihentetjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk.
4-5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A megfőtt galuskákat szűrőkanállal egy tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk, így nem ragadnak össze.
A megmaradt tojásokat is felverjük, és egy serpenyőben, forró olajon a nokedliket átpirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást, és addig sütjük, amíg a tojás meg nem köt.  

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres-rebarbarás omlós pite

Édes és fanyar egymásra találása egyetlen pitében: eper és rebarbara.
Gyömbéres, narancsos sárgarépakrémleves

Gyömbéres, narancsos sárgarépakrémleves

Egyszerűen elkészíthető sárgarépa krémleves gyömbérrel, naranccsal és természetesen néhány csepp chili olajjal.
A tavasz ropogós sztárjai

A tavasz ropogós sztárjai

Friss évszak friss fűszereket terem, itt a medvehagyma, a snidling és a zsenge újhagyma! A magunk részéről élvezettel ropogtatjuk és bátran ajánljuk ugyanezt olvasóinknak is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?