Tavaszi medvehagymás-spárgás carbonara

Hozzávalók
- 20 dkg spagetti
- 20 dkg zöld spárga
- 1 csokor medvehagyma
- 2 tojás
- 8 dkg reszelt parmezán
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A tésztát sós vízben roppanósra, al dente kifőzzük.
Amíg a tészta fő a spárgát megpucoljuk, a szára alját lepattintjuk róla, és félretesszük (a későbbiekben ezt is föl fogjuk tudni használni leveshez, vagy alaplé készítéséhez), amennyiben vastagabb, úgy az alsó részét egy kicsit körbepucoljuk, és részútosan, 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A szárrészt tészta főzési idejének utolsó 5 percében, a sípokat pedig az utolsó egy percben a főzővízben – a tészta mellé dobva – megpároljuk.
A medvehagymát fölaprítjuk.
Egy nagyobb tálba a tojásokat beleütjük, egy csipet sóval, borssal és a parmezán sajt felével kikeverjük. A megfőtt, majd leszűrt spárgát és spagettit hozzáöntjük, és gyors mozdulatokkal, alaposan összeforgatjuk. Végül a beleszórjuk a medvehagymát is.
Tálaláskor a tetejére parmezánt hintünk, és még egy kis medvehagyma is kerülhet rá.
Szezon szerint készíthetjük a spárga helyett pl. zsenge zöldborsóval, vagy akár kolbász chipsszel.