
Medvehagymás alma-retek saláta fenyőmaggal
Hozzávalók
- 1 alma
- 1/4 citrom leve és héja
- 2 csokor retek
- 1 marék medvehagyma
- 3 szál újhagyma
- 1/2dl olívaolaj
- 2ek almaecet
- só, frissen őrölt (rózsa)bors
- 1 zacskó fenyőmag
Elkészítés
A zöldségeket, gyümölcsöt megmosom. Az almát héjastól félbevágom, kiszedem a magházát, ujjnyi vastagon felszeletelem, majd a szeleteket lefektetve vékonyan tovább szelem, megcsorgatom a citromlével, és jól összeforgatom, hogy meg ne barnuljanak. A retket szintén vékonyan felkarikázom (uborkagyalu is nagy segítség lehet), az almához adom. Az újhagymát srégen úgyszintén vékonyan szelem, és a retek-alma alappal összeforgatom.
A dresszinghez az olajat elkeverem az ecettel, a citromhéjjal, sóval, borssal, és megöntözöm vele a salátát. Végül egy serpenyőt felhevítek, szárazon lepirítom benne a fenyőmagot, miközben a medvehagymát felcsíkozom, amivel zárásképp meghintem a salátát, majd rászórom a megpirult fenyőmagot.
Mi grillezett báránycombbal ettük, de magában is isteni egy pohár hideg fehérborral.
