Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mediterrán luxus féláron: paradicsomos húsgombócok házi szélesmetélttel

Az olasz konyha egy igazi kincsesbánya, ha olcsó és tartalmas recepteket keresünk. Én most egy számos változatban ismert klasszikust választottam a paradicsomos húsgombócot házi tésztával. Kicsit időigényes, de minden percét megéri. Igazi filléres luxus, mindenképp próbáljátok ki.
2016. július 12.

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg finom liszt
  • 2 tojás

  • A paradicsomszószhoz:
  • 500 g passzírozott paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

  • bors
  • bazsalikom
  • A húsgombóchoz:
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 7 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás

  • bors

Elkészítés

A tészta elkészítésével kezdem. A lisztet egy magas falú keverőtálba teszem, majd a tojásokat ráütöm és sózom, majd elkezdem gyúrni, összeállítani. A tojás méretétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel.

A tésztát pihentetem, majd kisebb cipókat formázok, és elkezdem bőven lisztezett deszkán kinyújtani. A lapokat egy tiszta abroszon „szikkadni” hagyom, majd egy éles késsel metéltet készítek, és ismét száradni hagyom.

A húsgombócokkal folytatom. A darált húst sózom, borsozom, majd hozzáadom a tojást és a zsemlemorzsát. Kisebb gombócokat formázok, és olíva olajon kisütöm.

(Ha nem szempont az ár, akkor én darált marhahússal dolgozom, de ez megdobja a költségeket.)

A szószhoz apróra vágom a hagymát, majd az olívaolajon lepirítom. Hozzáadom a fokhagymát,később pedig a paradicsomszószt. Sóval borssal, és bazsalikommal ízesítem. Végül hozzáadom az előzően elkészített húsgombócokat, és szépen összeforralom őket.

Kifőzöm a tésztát, és már tálalok is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Paradicsomos húsgombóc fekete spagettivel és Svédgomba

Paradicsomos húsgombóc fekete spagettivel és Svédgomba

A főszerep a paradicsomé: mindkét fogást paradicsommal készíthetjük. Az egyik olaszos-tésztás-húsos, míg a svédgomba teljesen húsmentes hideg saláta.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!