
Mediterrán luxus féláron: paradicsomos húsgombócok házi szélesmetélttel
Hozzávalók
- A tésztához:
- 20 dkg finom liszt
- 2 tojás
- só
- A paradicsomszószhoz:
- 500 g passzírozott paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- bazsalikom
- A húsgombóchoz:
- 20 dkg darált sertéshús
- 7 dkg zsemlemorzsa
- 1 tojás
- só
- bors
Elkészítés
A tészta elkészítésével kezdem. A lisztet egy magas falú keverőtálba teszem, majd a tojásokat ráütöm és sózom, majd elkezdem gyúrni, összeállítani. A tojás méretétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel.
A tésztát pihentetem, majd kisebb cipókat formázok, és elkezdem bőven lisztezett deszkán kinyújtani. A lapokat egy tiszta abroszon „szikkadni” hagyom, majd egy éles késsel metéltet készítek, és ismét száradni hagyom.
A húsgombócokkal folytatom. A darált húst sózom, borsozom, majd hozzáadom a tojást és a zsemlemorzsát. Kisebb gombócokat formázok, és olíva olajon kisütöm.
(Ha nem szempont az ár, akkor én darált marhahússal dolgozom, de ez megdobja a költségeket.)
A szószhoz apróra vágom a hagymát, majd az olívaolajon lepirítom. Hozzáadom a fokhagymát,később pedig a paradicsomszószt. Sóval borssal, és bazsalikommal ízesítem. Végül hozzáadom az előzően elkészített húsgombócokat, és szépen összeforralom őket.
Kifőzöm a tésztát, és már tálalok is.
