Mazsolás, vajas pogácsa

Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 1 kk só
- fél csomgag sütőpor
- 9 dkg puha vaj
- 3 ek cukor
- 1 db vaníliarúd
- 1 db tojás
- 1 dl langyos tej
- 0,75 dl joghurt
- 2 evőkanál mazsola
Elkészítés
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk a sütőporral, hozzáöntjük a langyos tejet, a joghurtot, a vajat, a cukrot, a sót, a mazsolát és egy rúd vanília kikapart magját. Jól összekeverjük, először kanállal majd kézzel összedolgozzuk, anélkül, hogy dagasztanánk. Rövid időre félre tesszük pihenni a tésztát.
Egy elasztikus, lágy tésztát kapunk, amit 2 cm vékonyra nyújtunk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük tojással. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
