Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mazsolás, vajas pogácsa

Adásban volt: 2015. június 12.
A recepthez tartozó videó
Kelesztés, dagasztás nélküli villámgyors pogácsa. A délutáni tea mellé kifejezetten ajánlott, de az uzsonnás dobozba csempészve is nagy sikerre számíthat.
2016. április 27.

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 1 kk só
  • fél csomgag sütőpor
  • 9 dkg puha vaj
  • 3 ek cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db tojás
  • 1 dl langyos tej
  • 0,75 dl joghurt
  • 2 evőkanál mazsola

Elkészítés

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk a sütőporral, hozzáöntjük a langyos tejet, a joghurtot, a vajat, a cukrot, a sót, a mazsolát és egy rúd vanília kikapart magját. Jól összekeverjük, először kanállal majd kézzel összedolgozzuk, anélkül, hogy dagasztanánk. Rövid időre félre tesszük pihenni a tésztát.

Egy elasztikus, lágy tésztát kapunk, amit 2 cm vékonyra nyújtunk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük tojással. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Magvas pogácsa

Magvas pogácsa

A jó pogácsát mindenki szereti, ez a krumplis változat a hagyományostól egy kicsit eltérő, de a sok magnak, a tönkölybúzalisztnek köszönhetően egészségesebb.
Húsvét utáni medvehagymás, sonkás pogácsa

Húsvét utáni medvehagymás, sonkás pogácsa

Igazi tavaszi pogácsa, medvehagymával és a húsvétról maradt sonkával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?