Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mazsolás, tefflisztes keksz (gluténmentes)

Zabpelyhes kekszet egy gluténérzékeny nemigen ehet, mert a legtöbb zabpehely általában gluténnel szennyezett. A teff nevű etióp gabona viszont nemigen találkozik búzaliszttel, tehát kiválthatjuk vele a zabpelyhet.
2016. július 19.

Hozzávalók

25 db
  • 120 g vaj, szobahőmérsékleten
  • 100 g barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g fehér rizsliszt
  • 25 g barna rizsliszt
  • 16 g ragacsos rizsliszt
  • 22 g burgonyakeményítő
  • 11 g tápiókaliszt
  • 80 g teffpehely
  • 1 teáskanál xantán
  • 1⁄2 teáskanál sütőpor
  • 1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1⁄4 teáskanál só
  • 1⁄2 teáskanál őrölt fahéj
  • 80 g mazsola

Elkészítés

A vajat habosra keverjük a barna cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, ezzel is összehabosítjuk.
Egy külön tálban elveverjük a száraz hozzávalókat: a liszteket, a keményítőt, a teffpelyhet, a xantánt, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat, majd az egészet a vajas masszához keverjük a mazsolával együtt.
A tésztából diónyi gombócokat veszünk ki, azokat egymástól 2 centis távolságra egy sütőpapíros tepsire tesszük, és kézzel kicsit ellapítjuk. 180 fokon kb. 12 perc alatt sül meg. A tepsin hagyjuk kihűlni, mert melegen még törékeny.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes madeleine

Gluténmentes madeleine

Könnyű, légies piskóta – pontosabban génoise –, amely tényleg tökéletes a délutáni teához. Vagy hát miután megsütöttük, nem lesz olyan dolog, amihez ne lenne tökéletes.

Portrépercek: Kollár Anita, a Gluténmentes és finom! szerzője

A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.
Mángoldos pite (gluténmentes)

Mángoldos pite (gluténmentes)

Klasszikus provence-i édes-sós pite, és bár kicsit melós, olyan izgalmasan összetett ízű, hogy nyáron illik többször is elkészíteni. A pitetészta persze bármilyen más töltelékkel is megtölthető, és mivel kicsit sem törik, tökéletes piknik-eledel. Persze azt mindenképpen várjuk meg, hogy teljesen kihűljön! Éljen a Tourte de blettes!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!