
Mázas csirkecombok pirított burgonyával
Hozzávalók
4 személyre- 12 db csirke alsócomb (kb. 1,1 kg)
- 10 dkg ketchup
- 4 dkg méz
- 4 dkg mustár
- 2 evőkanál sötét szójaszósz
- 1 teáskanál gyros fűszerkeverék
- só, őrölt fekete bors
- A körethez:
- 80 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A csirkecombokat megtisztítjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a ketchupöt a folyékony mézzel, a mustárral, a szójaszósszal és a gyros fűszerkeverékkel. Megkóstoljuk, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. Alaposan megforgatjuk a mázban a combokat, majd letakarva hűtőszekrénybe tesszük minimum 3 órára (vagy akár egy teljes éjszakára).
A combokat 180 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt készre sütjük kb. 40 perc alatt. A sütési idő alatt a kisülő szafttal többször átkenegetjük. Mikor már teljesen puhák, levesszük a fóliát, és ízlés szerint megpirítjuk a húsokat.
Közben elkészítjük a köretet. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Mikor langyosra hűlt, feldaraboljuk, majd a hagymákat is megtisztítjuk és felaprítjuk.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük a zsírt, és a krumplit a hagymákkal átpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk sütés közben.
A kész csirkecombokat a hagymás burgonyakörettel tálaljuk.